Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Artiști din șapte state, printre care România și R. Moldova, manifest muzical la Chișinău

Artiști din șapte state, printre care România și R. Moldova, manifest muzical la Chișinău

Peste 110 de tineri muzicieni din Republica Moldova, România, Ucraina, Finlanda, Ungaria, Spania și Olanda vor evolua astăzi, începând cu ora 19,30, la Digital Park din Chișinău, în cadrul unui concert – o seară de muzică clasică, transmite infoprut.ro

Inițiativa muzicienilor din Republica Moldova și a maestrului Gabriel Bebeșelea este un manifest muzical împotriva războiului și a violenței și are drept scop susținerea tinerilor artiști refugiați din Ucraina și promovarea Anului European al Tineretului.

În cadrul proiectului vor fi organizate cinci concerte de muzică clasică în spații publice din Republica Moldova și România: Sala cu Orgă din Chișinău, Butuceni, Digital Park din Chișinău, Cetatea Tighina și Piața Mare din Sibiu.

Potrivit organizatorilor, după cinci luni de organizări asidue, au început pregătirile pentru a doua și cea mai importantă parte a proiectului – interpretarea simfoniei nr. 9 Beethoven la Chișinău și Sibiu. Simfonia nr. 9 „Odă Bucuriei” este lucrarea muzicală cu cel mai puternic mesaj de pace și solidaritate din toate lucrările muzicale scrise vreodată.

Astfel, 60 de instrumentiști, 45 de coriști (corul filarmonicii din Chișinău și corul filarmonicii din Vinița) și patru soliști – se vor reuni în concert pentru a transmite prin muzică un mesaj de solidaritate pentru Ucraina și un „NU” ferm războiului.

La pupitrul dirijoral se va afla cunoscutul dirijor din România, Gabriel Bebeșelea.

 

Share:

Articole recomandate