Odoraș.

Odoraș.

Zincimun

15 gustări delicioase care ajută la slăbit

15 gustări delicioase care ajută la slăbit

Multe persoane aflate la cură de slăbire cred, în mod greșit, că nu este recomandat să consume gustări dacă vor să slăbească eficient. În mod contrar, gustările pot fi o metodă de a potoli foamea excesivă, de a satisface pofta de dulce și de a consuma o varietate de nutrienți, ceea ce contribuie la procesul de slăbire.

1. Amestec de nuci și alune

Nucile și alunele sunt o gustare delicioasă și bogată în nutrienți. Deși sunt bogate în grăsimi, au un grad de sațietate ridicat, așa încât nu e nevoie de o cantitate mare pentru a-ți satisface pofta și a-ți astâmpăra foamea până la următoarea masă principală. 

Nucile conțin grăsimi sănătoase, proteine și fibre. În plus, pentru că nu necesită depozitare la rece, pot fi o gustare de drum inspirată. 

2. Ardei gras cu guacamole

Ardeii grași sunt foarte sănătoși și conțin o varietate de antioxidanți, cum ar fi betacaroten, capsantină și quercetină. În plus, un ardei gras roșu conține peste 300% din doza zilnică recomandă de vitamina C. 

Un ardei gras feliat împreună cu 85 gr de guacamole asigură o gustare completă și delicioasă, bogată în fibre, grăsimi sănătoase și vitamine, totul până în 200 de calorii. 

3. Iaurt grecesc cu fructe de pădure

Iaurtul grecesc simplu, asezonat cu fructe de pădure, poate potoli pofta de dulce și servi drept gustare sănătoasă și dietetică. Iaurtul grecesc este o sursă foarte bună de proteine, calciu și potasiu, în timp ce fructele de pădure se numără printre cele mai bune surse de antioxidanți. 

- 100 grame de iaurt grecesc simplu amestecat cu 50 grame de fructe de pădure îți oferă un aport caloric de 150 calorii și 10 grame de proteine. 

4. Felii de măr cu unt de alune

Merele și untul de alune merg foarte bine împreună. Merele sunt bogate în fibre și antioxidanți, care contribuie la sănătatea sistemului gastrointestinal și reduc riscul de boli de inimă. 

Untul de alune poate crește nivelul de colesterol HDL, cel “bun” și reduce nivelul de colesterol LDL, precum și pe cel al trigliceridelor. Cu toate acestea, untul de alune conține multe calorii, deci trebuie consumat cu moderație.

O linguriță de unt de alune per gustare este suficient pentru a nu-ți dezechilibra bugetul caloric zilnic.

5. Brânză cottage cu scorțișoară și semințe de in

Brânza cottage, semințele de in și scorțișoara au multiple beneficii pentru sănătate și, împreună, fac o gustare delicioasă. Brânza cottage este bogată în proteine și acizi grași sănătoși, iar semințele de in ajută la controlul glicemiei în sânge și favorizează procesul de slăbire. Nu în ultimul rând, scorțișoara poate contribui și ea la scăderea glicemiei în sânge și la menținerea sănătății sistemului gastrointestinal. 

6. Ciocolată neagră cu migdale

Atât ciocolata neagră, cât și migdalele sunt sățioase și foarte gustoase. Ciocolata neagră conține antioxidanți care pot scădea tensiunea arterială și reduce riscul de boli de inimă, în timp ce migdalele conțin acizi mononesaturați sănătoși ce au efecte benefice asupra nivelului glicemiei în sânge. De asemenea, ciocolata neagră și migdalele sunt bogate în magneziu.

- 30 grame de ciocolată, alături de 30 grame de migdale reprezintă echivalentul a 300 calorii, dar acest conținut poate varia în funcție de procentul de masă de cacao din ciocolată. 

7. Felii de castravete cu hummus

Castraveții și hummusul fac pereche bună, atât din punct de vedere al gustului, cât și nutrițional. Castraveții conțin cucurbitacin E, un compus ce poate avea efecte anticancerigene.

Hummusul este obținut din boabe de năut, ulei de măsline și usturoi, care reduc inflamația în corp și contribuie la sănătatea inimii. 

8. Roșii cherry cu mozzarella

Roșiile și mozzarella sunt una dintre cele mai îndrăgite combinații de alimente. În plus, sunt extrem de nutritive. Roșiile sunt bogate în vitamina C, potasiu și licopen, un antioxidant ce poate reduce riscul de cancer și boli cardiovasculare. Mozzarella conține un aport ridicat de proteine, calciu și vitamina B12. 

- 150 grame de roșii cherry, servite alături de 60 grame de mozzarella, au împreună 200 calorii. 

9.  Budincă de chia

Budinca de chia este o sursă foarte bună de fibre și se pretează oricărui tip de regim alimentar. Semințele de chia conțin și o varietate de antioxidanți care reduc inflamația și îmbunătățesc sănătatea inimii. Deși nu au un gust foarte aromat, semințele de chia pot fi transformate în budincă, care poate fi asezonată cu fructe proaspete, pentru un gust savuros. 

10. Ouă fierte

Ouăle se află în topul celor mai hrănitoare și potrivite alimente pentru dietă. Conțin proteine din plin, alături de vitaminele K2 și B12. De asemenea, ouăle sunt extrem de sățioase, iar un singur ou fiert îți poate potoli foamea pe parcursul mai multor ore, ceea ce ajută la slăbit. 

Deși au un conținut ridicat de colesterol, consumul moderat de ouă nu îți va afecta sănătatea inimii. 

11. Felii de morcovi cu brânză cu mucegai

Morcovii sunt cea mai bună sursă de carotenoizi, inclusiv betacaroten, pe care corpul îi convertește în vitamina A. Carotenoizii din morcovi pot reduce riscul de cancer, boli de inimă și cataractă. E o idee bună asociezi morcovii cu o brânză cremoasă, pentru că astfel se asimilează mai bine carotenoizii. 

12. Shake proteic

Un shake proteic cu zer este o gustare inspirată atunci când faci sport în mod regulat. Shake-urile proteice contribuie la dezvoltarea masei musculare și la îmbunătățirea compoziției corporale. 

Pentru a evita un surplus de calorii, alege o pulbere proteică fără zahăr. 

13. Edamame

Edamame se referă la boabele de soia verzi, pregătite la abur. Este o gustare excelentă pentru vegetarieni și pentru amatorii de mâncare asiatică. Edamame conțin antioxidanți prețioși care contribuie la procesul de arderi, ceea ce ajută la slăbit. De asemenea, este bogat în acid folic, fier, magneziu și mangan. 

- 150 grame de edamame conține 17 grame de proteine și 180 de calorii. 

14. Felii de pară cu brânză ricotta

Perele conțin antioxidanți din clasa polifenolilor și au proprietăți antiinflamatoare puternice, în timp ce brânza ricotta este bogată în proteine și calciu. Această combinație este delicioasă și sățioasă. 

- 100 grame de brânză ricotta, servită cu 1 pară mică, tăiată felii, oferă 12 grame de proteine și 250 de calorii. 

15. Fulgi de cocos fără zahăr adăugat

Fulgii de cocos sunt gustoși, aromați și sățioși. Sunt bogați în acizi grași esențiali și contribuie la sănătatea creierului și a inimii. În plus, îi poți consuma oriunde, oricând.

- 28 grame de fulgi de cocos reprezintă echivalentul a 185 de calorii. 

Sursa: doc.ro

Share:

Articole recomandate