Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Atenție la produsele cosmetice pe care le cumpărați, unele sunt contrafăcute!

Atenție la produsele cosmetice pe care le cumpărați, unele sunt contrafăcute!

O femeie în vârstă de 36 ani a ajuns în vizorul poliției după ce şi-a expus spre vânzare produse cosmetice cu semne evidente de contrafacere şi cu folosirea unor mărci comerciale renumite.

Aceasta a fost depistată la o tarabă de pe teritoriul Pieţii centrale. La solicitările poliţiştilor de a prezent actele de provenienţă a produselor cosmetice, femeia se încurca în declaraţii. Astfel, pentru stabilirea tuturor circumstanţelor, ea a fost condusă la Inspectorat pentru documentare, iar produsele cosmetice, de parfumerie şi de igienă au fost ridicate. Acestea erau în valoare totală de 8 000 de lei

Conform primelor investigaţii desfăşurate, produsele respective ar fi fost contrafăcute, pe care au fost aplicate mărci renumite de talie internaţională, fiind depozitate până la decizia instanţei de judecată. În acest context, forţele de ordine urmează să stabilească circumstanţele privind originea produselor, precum şi persoanele implicate în acest caz.

Deocamdată femeia riscă o pedeapsă sub formă de amendă în mărime de 3 000 de lei.

Poliţia Capitalei recomandă cetăţenilor, să procure astfel de produse doar din magazinele autorizate prin lege.

Important! Cosmeticele și produsele contrafăcute nu urmează reglementările legale și sunt realizate în mediu nesteril. La fabricarea acestora sunt folosite ingrediente de o calitate inferioară, ce pot cauza reacții alergice și alte probleme grave de sănătate. Produsele contrafăcute sunt foarte periculoase și au în componența lor substanțe cancerigene, unele chiar interzise pentru a fi folosite.

Foto: captură video; Video: politiacapitalei.md

Share:

Articole recomandate