Odoraș.

Odoraș.

Tedi

Când se recoltează păpădia? Beneficiile acestei plante asupra sănătății

Când se recoltează păpădia? Beneficiile acestei plante asupra sănătății

În medicina populară se utilizează toate părțile păpădiei. Cu toate acestea, fiecare parte a plantei se recoltează într-un anumit moment, atunci când conține cantitatea maximă de microelemente și macroelemente utile, scrie sinteza.org 

De exemplu, frunzele de păpădie trebuie colectate înainte de înflorire, iar rădăcinile înainte și după înflorire. Desigur, poți neglija aceste reguli, nu se va întâmplă nimic rău, însă beneficiile obținute nu vor mai fi atât de puternice.

Când se recoltează rădăcina de păpădie?
Rădăcina de păpădie poate fi colectată de două ori: atunci când concentrația de nutrienți este maximă, primăvară înainte de înflorire (sfârșitul lunii aprilie-începutul lunii mai) și toamna (septembrie-octombrie). Rădăcina de păpădie se usucă imediat după recoltare. Rădăcinile de păpădie colectate toamna conțin o cantitate mare de fructoza și glucoză.

Frunzele de păpădie sunt recoltate și uscate primăvara. În această perioada, concentrația de nutrienți din ele este foarte mare. Se recoltează frunzele tinere ale acelor plante care încă nu au înflorit. Sunt tăiate cu atenție cu o foarfeca și așezate pe o tavă sau în coș.

Trebuie să ne asigurăm că frunzele nu se sfărâmă. De asemenea, toate frunzele deteriorate, galbene și bolnave trebuie aruncate imediat. Frunzele căzute nu pot fi recoltate, prin urmare, nu este bine să adunăm frunzele după ce se usucă.

Colectarea florilor de păpădie are loc în perioada aprilie-octombrie. Florile adunate în timpul înfloririi active – în luna mai – sunt extrem de bune.

Beneficii și proprietăți
Păpădia este o plantă ce conține multe vitamine, minerale și fibre. Frunzele verzi pot fi consumate gătite sau crude și servesc ca sursă excelentă de vitamine A, C, K, conține vitamina E, folați, vitamina B. Mai mult, frunzele verzi de păpădie oferă o cantitate substanțială de minerale, precum fier, calciu, magneziu și potasiu.

Unele cercetări susțin că păpădia și componentele sale bioactive pot susține pierderea în greutate. Se consideră că datorită capacității de a îmbunătăți metabolismul carbohidraților și de a reduce absorbția de grăsimi păpădia poate ajuta la pierderea în greutate.


 

 

 

Share:

Articole recomandate