Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Caz șocant! Un cuplu de moldoveni și-a vândut bebelușul unor cetățeni germani

Caz șocant! Un cuplu de moldoveni și-a vândut bebelușul unor cetățeni germani

Un scenariu demn de filmele de ficțiune, altă descriere nu-și are rostul în contextul știrii care zguduie orice persoană integră. Un cuplu originar din Germania a încercat să treacă hotarele Moldovei prin punctul vamal Leușeni cu un copil de numai 12 zile.

Un cuplu de moldoveni și-a vândut copilul ca pe o marfă, una vie. Circumstanțele în care bebelușul a ajuns în mâinile cetățenilor germani sunt investigate de către organele de drept. Și dacă până nu demult puțini dintre noi cunoșteau despre cazuri similare, păi acum apar tot mai multe cazuri mediatizate de trafic de ființe umane.

Potrivit sursei publika.md, poliţiştii de frontieră au reţinut trei persoane, doi bărbați cu dublă cetăţenie, a Moldovei şi a României, şi o cetăţeană a Germaniei, care încercau să scoată ilegal din ţară un copil de doar 12 zile. Aceştia s-au prezentat la punctul de trecere a frontierei Leuşeni. Suspecţii au prezentat o procură eliberată de un notar din oraşul Bălţi, prin care tatăl bebelușului îşi exprima consimțământul pentru ca femeia din Germania să-l însoțească pe bebeluş la odihnă începând cu 10 martie. Tatăl bebelușului este o persoană certată cu legea, recent întors din penitenciar, unde și-a ispăşit pedeapsa pentru tâlhărie, şi mai are încă alţi trei copii. Familia din care provine bebeluşul este extrem de săracă.

Poliţiştilor de frontieră li s-a părut suspect că copilul, care a fost născut acum 12 zile și care are paşaport de doar 5 zile, este însoțit de cetățeana straină la „odihnă". Nemţoaica a intrat în Republica Moldova pe data de 25 ianuarie. Din discuțiile cu suspecţii, s-a constatat faptul că acest bebeluș a fost vândut de către membrii familiei vulnerabile.

Nu puține sunt cazurile când persoanele din categoria social vulnerabilă acceptă să-și vândă copilul pentru o sumă anumită de bani. Și mai șocante sunt cazurile când părinții scot la așa-zisa licitație bebelușii pe online-platforma ebay. Unul dintre aceste cazuri a fost mediatizat de presa internațională când un cuplu de emigranți musulmani stabiliți în Germania au încercat să-și vândă copilul publicând un anunț cu poza copilului lor de nici un an. 

 

 

Foto: infoalert.ro

 

 

 

Share:

Articole recomandate