Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Copil de 4 ani, găsit singur în apartament la ora 5 dimineața

Copil de 4 ani, găsit singur în apartament la ora 5 dimineața

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au fost alertați duminică dimineață pentru a scoate o fetiță în vârstă de 4 ani lăsată de una singură într-un apartament de  la etajul 4. Acțiunea de salvare a copilei a avut loc într-un bloc de pe bulevardul  Decebal din mun. Chișinău, sectorul Botanica.

Apelul la Serviciul 112 a fost efectuat la ora 05:25 de către vecini, сare au auzit plânsul copilului lângă ușa închisă. La fața locului a intervenit un echipaj de pompieri care a stabilit că în apartament se afla doar copilul speriat fără supravegherea maturilor. Echipajul a reușit, utilizând autoscăra de intervenție să evacueze fetița din apartament prin geamul  lăsat deschis.

Copilul nu a avut de suferit și a fost preluat de medicii ajunși la fața locului, iar ulterior aceasta a fost transportată la spitalul Clinic Municipal de Copii Valentin Ignatenco. Toate circumstanțele lăsării minorei de una singură vor fi stabilite de către organele de drept.

Vedeți mai jos în video cum a fost salvată copila:

IGSU al MAI îndeamnă oamenii care au în grijă copii să nu-i lase nesupravegheați. Conform datelor IGSU de la începutul anului 2018, peste 30 de copii au fost salvați de pompieri și salvatori din diferite situații de risc.

 

Foto simbol de copertă: tion.ro

Share:

Articole recomandate