Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Creștinii ortodocși de stil vechi intră, de astăzi, în Postul Paștelui. Recomandările nutriționistului

Creștinii ortodocși de stil vechi intră, de astăzi, în Postul Paștelui. Recomandările nutriționistului

Creștinii ortodocși de stil vechi intră de astăzi, 27 februarie, în Postul Paștelui. Intervievați de reporterul Radio Moldova, majoritatea cetățenilor au afirmat că vor ține doar o parte a postului, argumentând că postul sufletesc este mai important ca cel trupesc. Și nutriționiștii recomandă oamenilor să țină post întrucât acesta este sănătos pentru organism, scrie radiomoldova.md.

Postul Paștelui este cel mai aspru din cele patru de pe parcursul anului, iar timp de 7 săptămâni, credincioșii nu vor mânca ouă, carne, lactate și nu vor consuma băuturi alcoolice. În timp ce unii oameni spun că Postul Mare este despre binefacere, iertare și abținere de la păcate, alții afirmă că nu pot să țină post îndelungat din cauza problemelor de sănătate.

Postul este cea mai rapidă metoda de eliminare a toxinelor și grăsimilor din organism acumulate în timpul iernii, a afirmat pentru postul nostru radio, nutriționista, Luminița Suveică, care vine și cu câteva recomandări.

„Perioada aceasta, 40 de zile, la un organism sănătos influențează doar pozitiv. Dacă iarna am consumat mai multe grăsimi, în primăvară avem nevoie de alimente mai ușoare. Este în primul rând ca un detox al organismului. Dacă vorbim de grăsimi, le putem înlocui cu cele vegetale, nucile, semințele, tot felul de alune. Dacă vorbim de proteine, înlocuim carnea cu proteinele vegetale, le găsim în tot felul de boboase”, a menționat Luminița Suveică.

Totodată, specialista în nutriție, atenționează că postul nu este recomandat persoanelor cu boli cronice, persoanelor cu anemie, femeilor însărcinate, copiilor și vârstnicilor. Aceștia pot ține post doar după consultarea cu un medic.

Amintim că Paștele Ortodox, anul acesta va fi sărbătorit pe 16 aprilie. În cele 40 de zile de post, sunt doar două zile de dezlegare la pește, de Buna Vestire și de Florii.

 

Sursa foto: radiomoldova.md

Share:

Articole recomandate