9 reguli absolut necesare Azi și nu Mâine!
- 2020-09-30
- 4675
Începutul noului an școlar în context de pandemie vine cu o mare provocare, atât pentru părinți, cadre didactice, cât și pentru copii. Sunt foarte multe reguli noi și obiceiuri, pe care copiii au nevoie să le înțeleagă, înainte de a le aplica. Pare foarte simplu în teorie, dar procesul este puțin mai dificil de implementat, iar răbdarea este cel mai important aspect. Respectarea lor face diferența între sănătos și bolnav, precum și între responsabil și iresponsabil.
Toate regulile instalate la nivelul unităților de învățământ sunt pentru ai proteja pe elevi, cadre didactice și implicit, pe părinți, și de a limita pe cât de mult posibil răspândirea virusului. În esență, acestea sunt:
- Dezinfectarea mâinilor ori de câte ori este nevoie, precum și a suprafețelor;
- Purtatul măștii;
- Respectarea distanțării sociale;
- Evitarea îmbrățișărilor și saluturile care implică folosirea mâinilor.
Dar acestea nu sunt suficiente pentru un copil care stă 3-5 ore într-o comunitate de semeni.
Ce trebuie neapărat să cunoască un elev de AZI și cum să pună sănătatea sa și a celor de acasă pe primul plan? Bia – mica doctoriță, alias Bianca Reșetilov, după frecventarea primei luni de școală în perioada aceasta pandemică, ne prezintă în video de mai jos 9 reguli simple pentru evitarea pericolului COVID:
Bianca Reșetilov este un medic în devenire. Pentru că și bunicii, și părinții i-au transmis prin codul genetic pasiunea și motivația de a îmbrățișa profesia de doctor. Toți în familia ei trăiesc zilnic cu dedicație și muncă pentru a oferi sănătate și bucurii celor îndurerați și necăjiți.
Iar Bianca, chiar de este mică, are numai 8 anișori, încearcă și ea să facă același lucru. De ceva timp a lansat o pagină pe facebook – Bia mica Doctoriță, unde postează sfaturi utile pentru toți cei de vârsta ei. Inclusiv a elaborat și 9 reguli de protecție pe timp de pandemie pentru elevi.
Nici nu este de mirare, fiind o fetiță energică, plină de entuziasm de a cunoaște cât mai multe lucruri noi a mers la școală la numai 6 anișori. La Liceul Tudor Vladimirescu unde învață, este una dintre cele mai bune eleve, străduitoare, înțeleaptă și foarte generoasă. Reușește pe lângă curriculum de școală să facă și dans, ore de canto, modelling, fotografie, iar recent a început chiar lecții de pian.
Revista Odoraș îi mulțumește Biancăi pentru implicare și empatie! Îi urează să pășească cu încredere, multă pasiune, noroc, perseverență, spre realizarea marelui ei vis!