Şerveţelele umede pentru bebeluşi sunt periculoase

Şerveţelele umede pentru bebeluşi sunt periculoase

Şerveţele umede pentru bebeluşi sunt pline de chimicale şi au un potenţial cancerigen ridicat. Potrivit libertatea.ro, o analiză a experţilor din cadrul Autorităţii Naţionale a Protecţiei Consumatorilor demonstrează că aceste produse conţin numeroase substanţe iritante, care nu ar trebui să intre în contact cu pielea delicată a bebeluşilor.

Unii producători își laudă șervețelele că sunt produse ”organice”. În realitate, doar bumbacul din care sunt fabricate poate fi organic, soluția umedă cu care sunt impregnate este una chimică și plină de substanțe interzise.

Șervețelele umede pentru bebeluși conțin alcool, parabeni, alergeni, parfum și tot felul de substanțe chimice toxice, care nu ar trebui să se regăsească în componența lor. După analiza a 80 de tipuri de şerveţele de la diverşi producători, s-a constatat că 68 % dintre şerveţelele umede analizate, conțin parfum, interzis de medicii pediatri, care, la rândul lui, poate conține peste 200 de ingrediente controversate. Aceste parfumuri pot cauza migrene, ameţeală, iritaţii ale pielii, hiperpigmentarea, tusea violentă şi voma.

Peste 64% dintre şerveţelele analizate conţineau fenoxietanol – un  produs toxic pentru bebeluşi, acid citric – care poate cauza înroşirea pielii şi durerea locală, nitroamine cu potenţial cancerigen şi parafină lichidă care, deşi nu este toxică, nu lasă pielea să respire şi poate favoriza apariţia de infecţii bacteriene.

Specialiştii din domeniul medical au mai demonstrat că bebeluşul are un pH de 6,7 până la 7. Din acest motiv, se recomandă ca produsele de îngrijire pentru cei mici să aibă un pH neutru. Unii producători de şerveţele însă afişează pe ambalaje un pH de 5,5, adică unul acid, care creează dezechilibru la nivelul organismului.

Foto: freerepublic.com

Adaugă comentariu