Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Expoziție interactivă de știință inaugurată la Chișinău

Expoziție interactivă de știință inaugurată la Chișinău

Expoziția științifică „Science Time Machine” a fost inaugurată pe data de 26 decembrie în incinta Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău. În cadrul acesteia, vizitatorii pot vedea exponate care reflectă cele mai importante descoperiri din istoria omenirii.

Newton, Arhimede, Pitagora și Tesla, sunt doar câteva din persoanlitățile și descoperirile cărora le putem vedea în cadrul expoziției. Pe lângă acestea, vizitatorii pot cunoaște într-un mod interactiv istoria omenirii, începând cu secolul al III-lea înaintea erei noastre, datorită faptului că exponatele au fost dezvoltate inclusiv cu ajutorul inteligenței artificiale.


Legendă: exponate din cadrul expoziției 
Sursa foto: arhivă personală

Rodica Crețu, managera proiectului menționează că cel mai dificil a fost să cumpere materialele, dar într-un final au reușit să găsească câteva companii din Republica Moldova care să se apuce de producție.

Cei mai încântați de expoziție, au fost elevii care au învățat la școală din cărți despre toate aceste descoperiri, având șansa acuma să vadă în realitate cum arătau și cum funcționau anumite obiecte.

„Cel mai mult mi-a plăcut să văd cum se făceau pe timpuri desenele animate. De asemenea mi-a plăcut acel bol cu gaz, care atunci când trece curentul electric prin el, la atingere reacționează cu niște fulgere care se ating de degetele noastre. În general, mi se poare o expoziție foarte interesantă.” ne spune Carolina Chiper, elevă în clasa a 6-a.

„Prin intermediul acestei expoziții, am vrut să creăm un loc unde copiii chiar vor veni și vor explora tot ce au învățat la școală. Prin descoperirile lor va fi realizat acel progres și acel salt al omenirii pe care înțelegem că trebuie să se producă” ne spune Rodica Crețu, managera de proiect.

Această inițiativă reprezintă una dintre cele 10 proiecte câștigătore din cadrul programului „Muzeele Viitorului” implementată de Centrul Artcor, sub egida Ministerul Culturii, cu suportul USAID Moldova.

Expoziția „Science Time Machine” va putea fi vizitată în Chișinău până pe 26 martie, ulterior va putea fi vizitată în orașe precum Bălți, Ungheni și Cahul.


Legendă: exponate din cadrul expoziției 
Sursa foto: arhivă personală

Autoare: Andreea Gîndea 

Share:

Articole recomandate