Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

12 Situații în care părinții își rănesc copiii și nici măcar nu își dau seama

12 Situații în care părinții își rănesc copiii și nici măcar nu își dau seama

Cu atât de multe informații în zilele noastre, și atât de multe recomandări diferite despre cum să crești corect copiii, parcă totul devine bulversant și nu știi care e cea mai bună metodă. Dar medicii și psihologii continuă să efectueze noi experimente, să analizeze rezultatele și apoi să facă noi liste de recomandări. La început, aceste sfaturi pot suna ciudat, dar când înveți mai multe despre detalii, se dovedesc a fi destul de utile, scrie stiai.net. 

Noi am căutat mai multe informații despre sănătatea copiilor și am făcut o listă cu lucrurile care sunt dăunătoare copiilor, potrivit experților. Iar la finalul articolului, am adăugat o recomandare pentru toate bunicile, pentru a le ajuta să-și facă mai puține griji pentru nepoți.

1. Gâdilatul copiilor

S-a întâmplat de multe ori ca adulții să fi dorit să-i facă pe copii să râdă și așa încep să-i gâdile. Însă un cercetător de la Universitatea din California afirmă că gâdilatul nu provoacă aceeași senzație de fericire ca o glumă amuzantă. Este doar o iluzie de râs fericit.

În acest caz, copiii râd necontrolat ca urmare a unui reflex. Aproape toți oamenii râd când sunt gâdilați. Dar problema este că copiii râd, chiar dacă urăsc să fie gâdilați.

2. Punerea jucăriilor în patul bebelușului

Nu toți părinții își dau seama că pentru un somn bun, bebelușii au nevoie doar de o saltea bună, de un cearșaf curat și de o pătură mică și călduroasă în cazul în care se răcește în camera lor. Uneori, se poate folosi o pernă (una mică și plată). Totuși, conform studiilor, înainte de o anumită vârstă, copiii nu au nevoie de perne.

De asemenea, copiii nu au nevoie de decoratiuni speciale pentru zona în care dorm deoarece jucariile moi, sau jucăriile de orice fel, pot deveni o problema în orice moment. Ele pot trezi copilul sau chiar pot provoca probleme de respirație dacă copilul își pune accidental fața pe jucărie.

3. Folosirea unei lumini de noapte când copilul dumneavoastră doarme

Să lași chiar și cea mai slabă lumină aprinsă în camera unui copil toată noaptea nu este un lucru bun. Hormonul de creștere care este produs în timp ce dormi, este mai bine produs de organism atunci când în cameră este întuneric total. Motivele pentru care părinții utilizează o lumină de noapte pot fi diferite. De cele mai multe ori, părinții o fac pentru că le este mai ușor lor: este mai simplu să schimbi pamperșii astfel. Unii părinți sunt doar speriați de întuneric, așa că lasă lumina aprinsă pentru a preveni copilul să dezvolte aceste fobii și cred că o lumină aprinsă pe timp de noapte îi pot ajuta.

Tracy Bedrosian, un neurolog la Universitatea de Stat din Ohio, recomandă persoanelor care nu se pot opri să folosească lumina să o înlocuiască cu tipul potrivit de lumină. Experimentele au arătat că lumina verde dereglează ceasul biologic cu aproximativ 90 de minute, iar lumina albastră dereglează ceasul biologic cu aproximativ 180 de minute, așa că devine mult mai greu să dormi bine. Lumina roșie și portocalie nu suprimă producția de melatonină la fel de mult ca lumina verde, albă și albastră și nu vă perturbă ritmurile circadiene.

4. Legănatul copilului

Fiecare părinte s-a aflat într-o situație în care a fost greu să adoarmă copiii fără să-i legăne. Uneori,  părinții se străduiesc atât de mult să adoarmă copilul în acest mod încât ei se simt epuizați, dar copilul este încă plin de energie.

Pediatrii susțin că este posibil să eviți aceste probleme dacă înveți copilul să urmeze un program de somn încă de la naștere și să scapi de orice iritații externe și interne, cum ar fi foamea, scutecele umede, zgomotul, hainele incomode și alte lucruri de acest fel. Dacă nu poți evita să -l legeni, asigură-te că nu o faci mult timp și că mișcările tale sunt line.

5. Ascunderea oglinzilor de copii din cauza superstițiilor populare

Există o superstiție populară care îi avertizează pe părinți să nu le arate copiilor oglinzi pentru că „s-ar putea îmbolnăvi”. Acesta este un concept cu adevărat ciudat, potrivit pediatrilor și psihologilor din întreaga lume. Doctorul Suzy Green, fondatorul The Positivity Institute, recomandă părinților să se joace cu copiii folosind o oglindă, deoarece ajută la dezvoltarea conștiinței de sine, lucru rar în lumea animală.

În funcție de vârstă, copiii au reacții diferite atunci când se privesc în oglindă, dar este întotdeauna o experiență fascinantă și pozitivă pentru ei.

6. Crearea unui mediu steril pentru copii

Suntem obișnuiți să credem că o curățenie temeinică este extrem de importantă. Dar cercetătorii din diferite țări susțin că atunci când mediul este prea curat, este rău pentru dezvoltarea copilului. Mediile sterile încetinesc formarea unui sistem imunitar puternic care este gata să lupte împotriva infecțiilor și pot susține reacții alergice precum astmul, rinita și dermatita atopică.

Cele mai mari greșeli pe care le fac părinții sunt curățarea prea des și prea mult în apartament și interzicerea copiilor să intre în contact cu animalele de companie. Cu cât un copil se confruntă mai devreme cu un potențial alergen, cu atât mai repede sistemul său imunitar va învăța să-l trateze ca pe un lucru normal.

7. Învățați copiii să folosească olița prea devreme

Olița este un subiect foarte controversat. Cel mai important lucru este să nu urmați recomandările de la oameni care nu sunt experți. Nu vă așteptați ca copiii tăi să înceapă să folosească olita când au un an sau un an și jumătate. La această vârstă, ei încă nu știu cum să reacționeze corect la semnalele corpului lor.

Urologul pentru copii Stephen Hodges spune : „Mai devreme sau mai târziu, copilul va învăța să-și controleze semnalele. Acesta este momentul în care vor începe să folosească olița. Vezica urinară are nevoie de aproximativ 3 sau 4 ani pentru dezvoltarea normală. Urinarea liberă – de exemplu, în scutece, ajută de fapt la dezvoltarea vezicii urinare.”

8. Îl forțezi pe copii să-și termine mesele

Multe bunici (și unii părinți) se întristează atunci când copiii lor nu vor să mănânce toată mâncarea din farfurie. Încep să încerce să-i convingă pe copii, să-i șantajeze sau chiar să-i amenințe. Așa că farfuria ajunge să fie curată, dar singurii oameni care sunt fericiți sunt părinții.

Puțini oameni știu că acest comportament contribuie la dezvoltarea unor obiceiuri alimentare proaste. Nu au cum să învețe să-și înțeleagă corpul, dar învață cum să mănânce în exces.

9. Hrănirea cu lingura

Amy Brown, profesor asociat de sănătate publică a copiilor la Universitatea Swansea, spune că nu ar trebui să îi ajutăm pe copii să mănânce atunci când pot folosi chiar ei o lingură singuri.

„Copiii care sunt hrăniți cu lingura mai mult decât ar trebui să fie, au mai multe șanse să aibă probleme cu greutatea în exces în viitor. În procesul de hrănire, este greu de spus când copiii sunt plini. Drept urmare, ei mănâncă în exces.”

Potrivit cercetătorilor, copiii care mănâncă singuri, au capacitatea de a mânca în ritmul lor și de a studia gustul alimentelor, ceea ce îi ajută să dezvolte atitudinea corectă față de alimente.

10. Protejarea copiilor de alergeni

Experții suedezi susțin că pentru a reduce riscul de a dezvolta o alergie la unele alimente, părinții ar trebui să-și limiteze copiii cât mai puțin în ceea ce privește alimentele pe care le consumă.

Göran Wennergren, profesor de pediatrie la Universitatea din Gothenburg, spune : „Nu numai că nu este dăunător să oferi copiilor alimente cu alergeni la o vârstă fragedă, dar este destul de benefic. Sistemul imunitar învață să reacționeze corect la ele. Un exemplu tipic este peștele. De aceea, recomandăm să oferi copiilor file de pește zdrobit de la vârsta de 4 luni.”

Opinia profesorului a fost dovedită de un alt studiu care a fost făcut recent de oameni de știință israelieni și britanici. Părinții din comunitatea evreiască din Londra nu le-au dat copiilor lor alune, iar copiii din Israel au încercat unt de arahide înainte de a împlini un an. Statisticile nu mint: copiii din Israel aveau mai puține șanse de a avea reacții alergice decât copiii din Londra.

11. Forțarea copiilor să împartă jucăriile și alte lucruri

La vârsta de 2 ani, copiii încep să se comporte ca oamenii mari, iar lucrurile pe care le dețin sunt percepute ca lucruri care le aparțin. Acesta este motivul pentru care oricine vrea să ia ceva de la un copil este tratat ca un intrus. Din păcate, foarte puțini părinți înțeleg acest lucru. Mamele și tații nu vor ca copiii lor să fie văzuți ca niște copii lacomi. Acesta este motivul pentru care i-ar putea forța să împartă jucării sau mâncare.

Psihologii sunt însă convinși că făcând acest lucru creștem copii „convenienți”. Ei nu sunt capabili să-și urmeze propriile dorințe și acționează împotriva propriilor dorințe. În cele din urmă, cresc și devin bărbați și femei care nu pot spune „nu”, chiar și atunci când este în interesul lor.

12. Îmbrăcarea exagerată a copiilor când mâinile și picioarele lor sunt reci

Dacă picioarele, palmele sau nasul unui copil nu sunt foarte calde, nu înseamnă că copilului îi este frig: datorită caracteristicilor unice ale circulației sângelui și tonusului vascular la copii, este bine ca aceste părți ale corpului să să fie mai rece decât restul corpului. Temperatura normală a camerei din camera copiilor ar trebui să fie între 20°C și 22,2°C. În aceste condiții, copiii nu au nevoie de pălării, șosete sau mănuși: pielea ar trebui să poată respira și să aibă contact cu aerul.

Este mult mai ușor și mult mai periculos să supraîncălziți un copil decât să-l răciți. Cele mai evidente semne de supraîncălzire sunt gâtul umed și culoarea pielii, care ar trebui să fie roz pal în condiții normale. Dacă pielea este excesiv de roz sau chiar roșie, înseamnă că bebelușul este prea fierbinte și că trebuie să-i dai jos o parte din haine.

 

Sursa foto: stiai.net

 

Share:

Articole recomandate