Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Fetițe de 8 și 9 au murit după o provocare pe TikTok. Părinții acționează rețeaua de socializare în judecată

Fetițe de 8 și 9 au murit după o provocare pe TikTok. Părinții acționează rețeaua de socializare în judecată

Familiile a două fetițe de 8 și 9 ani, care se presupune că au murit după ce au practicat provocări periculoase pe TikTok, au acționat rețeaua de socializare în judecată. Apropiații susțin că algoritmii platformei sunt periculoși pentru minori, scrie realitatea.md

Copilele s-au stins din viață în 2021. Provocarea pe care minorele o practicau încuraja utilizatorii TikTok să se sufoce până leșin. Pe gâtul uneia dintre ele erau observate vânătăi, iar fetița afirma că au apărut accidental.

Prima victimă este Lalani Erika Renee Walton din Texas. Fetița de 8 ani a murit pe 15 iulie 2021, iar Poliția a stabilit că a moartea a survenit în urma „provocării Blackout Challenge”, informează The Guardin. Copila primise drept cadou un telefon și devenise dependentă de TikTok. Ea filma videoclipuri, încercând să devină faimoasă.

În ziua morții sale, Lalani a petrecut ore întregi vizionând filmulețe cu provocarea. Părinții consideră că fetița voia să facă un video similar, crezând că va fi populară, fără a-și da seama că e periculos.

Cealaltă victimă, Arriani Jaileen Arroyo, avea 9 ani și era din Wisconsin. Părinții i-au cumpărat un telefon mobil, iar la scurt timp copila a devenit dependentă de aplicație. Familia a vorbit cu ea despre incidente cauzate de provocări periculoase, iar minora a spus că nu va repeta ceva periculos. Pe 26 februarie 2021, fratele ei a găsit-o fără respirație.

Compania a fost criticată și în trecut, pentru că a permis răspândirea provocărilor periculoase. Medicii au raportat că „provocarea cutiilor de lapte” din 2021, care a încurajat utilizatorii urce pe lăzi, care a dus la traumatisme ale umerilor și spatelui.

 

 

Sursa foto: Antena 3

Share:

Articole recomandate