Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

(FOTO) După ce a fost lovită de un val de incendii, peste Atena a venit și un val de ape care a provocat deja cel puțin 15 decese

(FOTO) După ce a fost lovită de un val de incendii, peste Atena a venit și un val de ape care a provocat deja cel puțin 15 decese

Inundații îngrozitoare în capitala Greciei, Atena, care au provocat deja cel puțin 15 decese. Câteva zile în urmă orașul a luptat cu flăcările care au provocat aproape 80 de decese și au ras de pe fața pământului un sătuc de vacanță din preajma Atenei. Acum o altă năpastă a dat peste greci – inundații asemeni unui tsunami.

Ploile torențiale au provocat un adevărat prăpăd, aducând șuvoaie de noroi. Situația este gravă în Mandra, Nea Peramos și Megara, aflate la vest de capitala Greciei, relatează AFP și BBC News. Bilanțul dramatic a ieșit la iveală pe măsură ce pompierii interveneau în zonele afectate. Cei mai mulți dintre cei care și-au pierdut viața sunt bătrâni. Aceștia au fost găsiți în locuințe, după ce ploaia le-a inundat casa. Este și cazul a doi octogenari care locuiau la subsolul unei locuințe. Corpurile a doi bărbați au fost târâte în mare, de unde au fost recuperate de poliția portuară.

 

A venit ca un tsunami”, a spus un comerciant al cărui magazin a fost distrus în totalitate. Situația este gravă în Mandra, Nea Peramos și Megara, aflate la vest de capitala Greciei, unde aluviunile de pe dealuri au măturat tot ce le-a stat în cale.

Totul este pierdut, este un dezastru biblic”, a spus primara din Mandra, Yianna Kriekouki. Totodată, 37 de persoane au fost transportate la spital, încă mulți oameni sunt dați dispăruți.

Autoritățile elene au decretat stare de urgență în orașele afectate. „Străzile sunt complet distruse. O mie de case au fost inundate… un sfert din oraș”, a afirmat viceprimarul din Nea Peramos.

Unii oameni au fost luați de ape în timp ce se aflau afară sau în vehiculele lor. Aproximativ zece călători au fost evacuați dintr-un autobuz luat de ape, iar zidurile unei fabrici au cedat sub greutatea potopului.

 

Sursa: libertatea.ro

Share:

Articole recomandate