Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

(Foto) Urgia în capitală continuă. Avem stare de urgență!

(Foto) Urgia în capitală continuă. Avem stare de urgență!

Din cauza ninsorii abundente care continuă să cadă pe tot teritoriul țării, Primăria capitalei avertizează oamenii să nu iasă din casă. Primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă a prezentat bilanțul pagubelor din aceste două zile, iar situația pare a fi destul de îngrijorătoare.

Ninsorile cad necontenit, după ce a nis ieri toată ziua și azi toată noapte în țară au fost create o mulțime de probleme. Edilul capitalei atenționează prin intermediul unei postări pe rețelele de socializare că au fost înregistrate următoarele situații: circa 500 de copaci părbușiți, 20 de piloni de tensiune înaltă dărâmați, 60 de rupturi de fire electrice și 315 deconectări de la curentul electric, și mai multe linii de contact ale troleibuzelor au fost avariate. 

În oraș sunt blocate drumurile, dar și arterele spre suburbii. Transportul public nu circulă din cuza arborilor prăbușiți, dar și a stratului de zăpadă. Troleibuzele nu pot ieși la linie, cu excepția a 6 unități din parcul nr. 3, dar care s-au blocat în apropiere. Autobuzele nu au potut ajunge în suburbii.

„Nu vă expuneți riscului de a circula prin oraș! Ceea puteți face este să acționați pentru deszăpezire în preajma locuinței și pentru înlăturarea crengilor rupte până la primul drum public. Ninsoarea va continua pe parcursul acestei zilei și se va opri în a doua jumătate, ceea ce va permite depășirea treptată a consecințelor acestei calămități naturale. Serviciile vor acționa în ordine pentru înlăturarea arborilor prăbușiți, deblocarea principalelor artere, reconectarea la rețeaua electrică, restabilirea circulației transportului public”, mai notează Dorin Chirtoacă.

Foto: Maxim Chumash; Facebook.com

Share:

Articole recomandate