Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

În capitală s-au deschis cele 13 tabere cu sejur de zi

În capitală s-au deschis cele 13 tabere cu sejur de zi

În municipiul Chișinău s-au deschis cele 13 tabere cu sejur de zi unde urmează să se odihnească 1.111 copii, timp de 15 zile, cu excepția zilelor de weekend, anunță Primăria municipiului Chișinău. Tot de luni și-a început activitatea și tabăra constantă din afara orașului „Cireșarii". Celelalte 2 tabere constante din subordinea municipalității „Alunelul" și Poienița Veselă" vor primi copiii din 8 iunie 2022, scrie agora.md

Costul biletului în cadrul taberelor de zi este de 2.250 de lei, iar părinții vor achita doar 20% din cost, adică 450 de lei. Totodată, 197 de elevi vor beneficia de bilete gratuite. Cheltuielile pentru organizarea acestor unități sunt evaluate la 2,2 milioane de lei.

Pe durata vacanței mari 2022, în taberele de odihnă din municipiu vor fi încadrați cca 9 mii de elevi, iar în acest scop din bugetul municipal au fost alocați peste 26 de milioane de lei. De asemenea, pentru pregătirea taberelor au fost alocați 4,5 milioane de lei. 

Totodată, la cele 3 tabere constante din afara orașului: „Poienița Veselă", „Alunelul" și „Cireșarii" se vor odihni 6.550 de copii. Pentru a beneficia de bilete pentru aceste unități, părinții vor depune cerere la instituția de învățământ unde copilul său își face studiile. Prețul biletelor este de 3.200 de lei pentru o perioadă de 10 zile și de 3.840 de lei pentru schimbul de 12 zile. Părinții vor achita 20% din costul foii, respectiv - 640 de lei pentru copil în tabăra „Cireșarii" și câte 768 de lei pentru aflarea în taberele „Poienița veselă" și „Alunelul".

Totodată, 1.092 de elevi vor fi scutiți integral de plată: copiii rămași fără îngrijire părintească, copiii rămași temporar fără îngrijire părintească, precum și minorii care se află la evidența Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului.

 

 

 

Sursa foto: tv8

Share:

Articole recomandate