Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Lista taberelor de odihnă pentru copii şi adolescenți, sezonul estival 2017

Lista taberelor de odihnă pentru copii şi adolescenți, sezonul estival 2017

Ministerul Educației publică lista taberelor de odihnă pentru copii şi adolescenți, preconizate să activeze în sezonul estival 2017. (Făcând click pe propoziția subliniată, lista se va descărca automat în dispozitivul dumneavoastră). În vara curentă, 70 de tabere cu sejur deplin și 69 de tabere cu sejur de zi vor primi elevii la odihnă și recreere.

Șeful Direcției învățământ preuniversitar a Ministerului Educației, Valentin Crudu, a menționat că taberele sunt amplasate în diferite raioane ale republicii. „Unele dintre aceste instituții deja și-au început activitatea. Pe parcursul sejurului la tabără tinerii vor participa la programe cultural-artistice și sportive, dar și la programe educaționale pe tematici privind navigarea sigură pe internet, ghidarea în carieră, prevenirea accidentelor casnice şi rutiere la copii, promovarea relaţiilor armonioase în familie”, a preciza Crudu.

În total, în actualul sezon estival se preconizează să se odihnească la tabere circa 60 000 de copii. Autoritățile publice vor repartiza gratuit 25% din numărul total de bilete copiilor orfani, copiilor cu cerințe speciale, din familii defavorizate.

Finanţarea taberelor de vară pentru copii şi adolescenţi se va efectua din bugetul de stat şi bugetele locale, din sumele plătite de părinţi şi din resursele alocate de sindicate, întreprinderi, asociaţii.

Pentru informații suplimentare referitor la organizarea odihnei de vară a copiilor, părinții/ reprezentanții legali pot apela la administrațiile publice locale, raionale/municipale, nemijlocit la instituțiile de învățământ sau la sindicatul de ramură.

 

Foto simbol: m.ng72.ru

Share:

Articole recomandate