Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Italia interzice accesul copiilor nevaccinați la grădiniță, iar părinții riscă amenzi de 500 de euro

Italia interzice accesul copiilor nevaccinați la grădiniță, iar părinții riscă amenzi de 500 de euro

Copiilor italieni li se va interzice accesul în instituțiile de învățământ dacă nu vor fi vaccinați corespunzător.  Iar părinții riscă să fie amendați cu până la 500 de euro dacă își trimit copiii nevaccinați la școală. Noua lege a apărut pe fondul unei creșteri a numărului de cazuri de rujeolă, informează BBC.

În conformitate cu așa-numita lege Lorenzin din Italia - numită după fostul ministru al sănătății - copiii trebuie să primească o serie de imunizări obligatorii înainte de a merge la școală. Acestea includ vaccinări pentru varicelă, poliomielită, pojar, oreion și rubeolă. Copiii până la vârsta de șase ani vor fi excluși din grădiniță fără dovada vaccinării conform noilor reguli.

Copiilor cu vârste între 6 și 16 ani nu li se poate interzise să frecventeze școala, dar părinții lor se confruntă cu amenzi dacă nu îndeplinesc cursul obligatoriu de imunizări.

Noua lege a fost adoptată pentru a ridica ratele de vaccinare din Italia de la sub 80% la ținta de 95% a Organizației Mondiale a Sănătății.

Share:

Articole recomandate