Odoraș.

Odoraș.

Linex

Circumstanțele care duc la amânarea vaccinării copilului

Circumstanțele care duc la amânarea vaccinării copilului

Medicii pediatri se conduc strict de calendarul privind vaccinarea copiilor, dar sunt anumite circumstanțe în cazul cărora se recomandă amânarea vaccinării. În continuare aflați care sunt cauzele sau circumstanțele în care copilul nu este vaccinat conform calendarului.

1. Greutate mică.

În termen de 12 ore de la naștere copilul este vaccinat împotriva Hepatitei B, iar înainte de a fi externat – împotriva tuberculozei. Decizia de vaccinare o ia neonatologul după ce examinează copilul. Însă dacă acesta este mai mic de 2 kg sau i se depistează o infecție, vaccinarea se amână.

2. Alergie.

Peste o lună copilul este revaccinat împotriva Hepatitei B. O contraindicație relativă este alergia la drojdii.

3. Infecții și boli ale sistemului nervos.

În lunile a 3-a, a 4-a, a 5-a și a 6-a copilul este vaccinat împotriva difteriei, tusei convulsive, tetanosului și poliomielitei. Vaccinarea împotriva tusei convulsive este contraindicată în cazul în care copilul are convulsii afebrile. Convulsiile se pot intesifica din cauza că vaccinul duce la creșterea temperaturii corpului micuțului.

4. Număr scăzut de trombocite.

La 12 luni copilul este vaccinat pentru prima dată împotriva rujeolei, rubeolei și oreionului. Acest vaccin are ca efect reducerea numărului de trombocite în sânge. Dacă se depistează că acest indicator este mai mic decât norma, atunci vaccinarea se amână până la efectuarea unui examen medical detaliat.

5. Cauze universale.

- infecții acute provocate de viruși sau bacterii;

- accentuarea unei boli cronice;

- febră în timp ce apar dințișorii;

- dacă la examinare copilul este neliniștit, ceea ce pentru el nu este caracteristic.

 

Informații: parents.ru

Foto: woman.ru

Share:

Articole recomandate