Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Părinții ar putea verifica online notele și absențele copiilor în registrele electronice

Părinții ar putea verifica online notele și absențele copiilor în registrele electronice

Cataloagele obişnuite din şcolile Republicii Moldova ar putea fi înlocuite cu registre electronice în care vor fi trecute notele şi absenţele elevilor. Proiectul e menit să crească nivelul de transparenţă în sistemul educaţional şi e testat în prezent de Ministerul Educaţiei în mai multe şcoli.

Între primele instituţii care testează catalogul electronic este liceul "Andrei Straistă", din Anenii-Noi. În catalogul electronic sunt afişate temele lecţiilor, notele şi absenţele. Notele, absenţele şi alte date din catalogul electronic vor putea fi verificate oricând de profesori, elevi sau părinţii lor.

Pentru folosirea catalogului electronic, ca şi pentru întregul proces de digitalizare a sistemului educaţional, e nevoie de instruirea angajaţilor din domeniu – un rol care îi revine deocamdată profesorului de informatică.

Dascălii se bucură însă că datorită catalogului electronic, vor scăpa de unele activităţi de rutină. De exemplu, nu vor mai fi nevoiţi să calculeze  media notelor, lucru pe care catalogul electronic îl face automat. Potrivit unui ordin al Ministerului Educaţiei, în anul şcolar 2021-2022, Sistemul informațional Catalog Electronic urmează a fi testat în 171 de instituţii de învăţământ preuniversitar.

Sursa: tvrmoldova.md

Share:

Articole recomandate