Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Peste 1000 de copii refugiați din Ucraina vor fi înmatriculați în instituțiile de învățământ din Chișinău

Peste 1000 de copii refugiați din Ucraina vor fi înmatriculați în instituțiile de învățământ din Chișinău

Peste 1000 de copii refugiați din Ucraina vor fi înmatriculați în instituțiile de învățământ din Capitală. Autoritățile municipale de profil au identificat locuri disponibile în 32 de școli și licee cu predare în limba minorităților naționale, scrie tv8.md 

În perioada 28 februarie – 4 martie, au fost școlarizați 44 de copii refugiați, iar la sfârșitul săptămânii trecute, Direcția educație recepționase alte 96 de cereri.

În același timp, centrele de creație, bibliotecile și școlile de artă din municipiul Chișinău oferă diferite programe de încadrare a copiilor familiilor refugiate din Ucraina. Iar la Centrul orășenesc al tinerilor naturaliști, începând  cu data de 10 martie, va fi organizată o tabără de zi pentru 50 de copii.

Totodată, la Centrul Moldexpo din Capitală sunt oferite servicii de consiliere psihopedagogică. Pe parcursul săptămânii trecute, cei 59 de psihopedagogi, care activează la Centru, au avut 226 de intervenții complexe, iar 76 de copii refugiați au avut nevoie de asistență individuală.

Share:

Articole recomandate