Peste 12 mii de locuri de muncă vacante în Moldova. Iată domeniile cu cea mai mare lipsă de specialiști!

Peste 12 mii de locuri de muncă vacante în Moldova. Iată domeniile cu cea mai mare lipsă de specialiști!

Pentru persoanele cu nivel de instruire superior şi mediu de specialitate sunt disponibile peste 2300 de locuri de muncă vacante, constituind circa 19% din numărul total de locuri vacante. Cele mai multe sunt disponibile în sectorul sănătății și învățământului, scrie tv8.md.

Pentru persoanele cu nivel de instruire secundar profesional și pentru muncitorii necalificați, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă oferă aproape 10 mii de locuri de muncă, ce constituie 79% din numărul total de locuri de muncă vacante. Dintre care peste 2000 mii sunt disponibile în industria textilă și confecții.

Iar muncitorilor necalificaţi le sunt puse la dispoziție următoarele locuri de muncă: muncitor auxiliar (914), muncitor necalificat în agricultură, silvicultură și grădinărit (616), hamal, ajutor de educator ș.a.

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă sau pot accesa Portalul pieţei muncii: angajat.md, unde sunt postate locurile vacante oferite în fiecare raion, pe profesii.

 

Sursa foto: romaniatv.net

Adaugă comentariu