Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Primul Târg de Crăciun în stil european la Chișinău. Află detalii!

Primul Târg de Crăciun în stil european la Chișinău. Află detalii!

Guvernul Republicii Moldova organizează primul Târg de Crăciun tradițional, în stil european, la Chișinău. Farmecul de poveste specific tradițiilor de iarnă, ca în marile oraşe de pe continent, va prinde viață pe strada 31 august 1989, care va deveni în premieră pietonală în perimetrul străzilor Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni și Aleksandr Pușkin. În perioada 15 decembrie 2017 – 14 ianuarie 2018, întreaga zonă va fi decorată cu mii de luminițe pentru ca toți cei dragi, aflați în țară sau reveniți de peste hotare, să sărbătorească luminos împreună „Acasă de Crăciun”.

Despre aceasta a anunțat prim-ministrul Pavel Filip în cadrul unei conferințe de presă cu ocazia prezentării conceptului Târgului de Crăciun, o premieră pentru Republica Moldova. „Târgul de Crăciun va fi un eveniment cu schimbare de atitudine și mentalitate. Îl creăm pentru ca cetățenii noștri să se simtă exact ca în marile orașe europene, dar să se simtă în același timp la Chișinău, acasă. Chiar dacă avem încă multe probleme sociale, trebuie să alocăm resurse pentru a putea sărbători. Ne-am propus să organizăm o sărbătoare care vorbește despre unitate, o sărbătoare care să ne unească, pornind, în primul rând, de la ambele maluri ale Nistrului. Peste 4000 de copii dezavantajați din toate colțurile țării, inclusiv 1.500 de micuți din internate sau instituții pentru copii cu nevoi speciale și 1.000 de copii din regiunea transnistreană, vor vizita Târgul de Crăciun cu susținerea Guvernului Republicii Moldova. Toți vor primi cadouri de la Moș Crăciun și vor avea acces gratuit la patinoar și carusel. Va fi o sărbătoare de familie pentru cetățenii din țară și pentru cetățenii aflați în străinătate, care revin de sărbători acasă”, a spus oficialul.

Andrei Locoman, directorul „Moldova Concert” a menționat că prin acest Târg de Crăciun se propune și promovarea producătorilor autohtoni, obiceiurile și tradițiile de iarnă. Vor fi prezente toate colectivele de copii din Republica Moldova, care vor evolua pe durata desfășurării Târgului de Crăciun. Au for pregătite numeroase surprize, iar toate noutățile pot fi găsite pe site-ul oficial al evenimentului – targuldecraciun.md.

Ca o adevărată vedetă, Pomul de Crăciun va veghea asupra târgului. Coniferul impunător, instalat în apropierea Palatului Național „Nicolae Sulac”, a fost adus din Carpații României (județul Suceava, localitatea Pojorâta) și este un cadou din partea Guvernului de la București. Înălțimea bradului depășește 20 de metri, acesta fiind împodobit cu 40.000 de beculețe și 350 de figurine.

Bucuria sărbătorilor de iarnă va putea fi trăită și împărtășită în cele cinci zone speciale ale Târgului de Crăciun. În Zona de poveste, aflată în vecinătatea bradului, copiii vor sta de vorbă cu Moș Crăciun chiar în căsuța lui și vor primi cadouri. Zona de gheață va oferi adrenalină pe o suprafață de 35x24 de metri, unde va fi amenajat cel mai mare patinoar din țară. Desprins din filme, un carusel cu 72 de locuri va fi atracția din Zona aventurii. De la mic la mare vom descoperi meșteșuguri și produse tradiționale în 22 de căsuțe din lemn, care vor înfrumuseța Zona tradițiilor. Atmosfera magică va fi completată cu sunete de clopoței și recitaluri ale artiștilor cunoscuți, care se vor reuni în Zona colindelor. 

 

Foto de copertă simbol: newsbv.ro

Share:

Articole recomandate