Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

S-a bucurat că fiica lui a murit! Motivul pentru care nu regretă că fetița a fost ucisă de gruparea Hamas

S-a bucurat că fiica lui a murit! Motivul pentru care nu regretă că fetița a fost ucisă de gruparea Hamas

Mărturii terifiante din partea unui tată îndurerat! Bărbatul a răsuflat ușurat atunci când autorităţile l-au informat că fetiţa lui a murit în urma atacurilor grupării Hamas în Israel. Tatăl nu a știut, timp de două zile, nimic despre fetița lui.

Originar din Irlanda, Thomas Hand a spus că a fost fericit când a auzit vestea morții fiicei sale de 8 ani, Emily. Fata plecase de vineri seară la o petrecere, în casa uneia dintre colege, iar sâmbătă când Hamas a lansat atacul, bărbatul nu a fost alături de copila sa. Timp de două zile nu a știut nimic despre situația ei. Atunci când autorităţile l-au informat că au găsit trupul fetei sale, iar aceasta e moartă, Thomas a declarat că a fost o „binecuvântare”.

„Au spus (autoritățile - n.r.): «Am găsit-o pe Emily. E moartă», iar eu am spus «Da!». Am spus «da» și am zâmbit, pentru că aceasta era cea mai bună veste dintre posibilitățile existente. Fie era moartă, fie în Gaza.

Și dacă știi câte ceva despre ceea ce le fac oamenilor în Gaza, ei bine, e mai rău decât moartea. Nu ar fi avut mâncare. Nu ar fi avut apă. Ea s-ar fi aflat într-o cameră întunecată plină cu Dumnezeu știe câți oameni. Și ar fi fost îngrozită în fiecare minut, oră, zi și posibili ani care a fi urmat. Deci, moartea a fost un binecuvântare. O binecuvântare absolută", a a declarat Thomas Hand pentru publicația CNN.

„Și-a pierdut deja mama, nu puteam risca să-și piardă și tatăl”

Inițial, bărbatul a declarat că nu a fost îngrijorat când a auzit sirenele sâmbătă seara, asta „până când am auzit împușcăturile. Și era deja prea târziu”. Nu a putut lua legătura cu fiica sa, cu prietena ei sau cu mama acesteia. Temându-se pentru viața lui, a fugit. „A trebuit să mă gândesc la Emily. Și-a pierdut deja mama, nu puteam risca să-și piardă și tatăl”, a mai adăugat Thomas.

El venise în Be'eri în urmă cu 30 de ani, plănuind să rămână doar câteva luni, dar nu a mai plecat, După ce soția sa a decedat de cancer în urmă cu câțiva ani, el și Emily trăiau pe cont propriu. Și-a descris fetița ca fiind o dansatoare și cântăreață talentată.

„Dacă aș fi știut... Aș fi putut să fug, să o iau, să o iau pe prietena ei, să o iau pe mama, să le aduc înapoi la mine. Dar când mi-am dat seama ce se întâmplă, era deja prea târziu”, a mai spus bărbatul cu lacrimi în ochi.

Conform informaţiilor oferite de partea israeliană, militanţii Hamas au luat aproximativ 100 de ostatici din Israel, din toate categoriile sociale şi profesionale. Printre cei luaţi se numără soldaţi, bărbaţi civili, femei, bătrâni, dar şi copii.

Share:

Articole recomandate