Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Scăldat cu sfârșit tragic la Ștefan Vodă: Un bărbat s-a înecat într-un lac

Scăldat cu sfârșit tragic la Ștefan Vodă: Un bărbat s-a înecat într-un lac

 

În seara zilei de 30 iunie, salvatorii au intervenit pentru a efectua lucrari subacvatice într-un bazin acvatic din apropierea orașului Ștefan Vodă. Conform primelor informații înregistrate, doi prieteni se odihneau pe malul iazului și au hotărât să se scalde. În scurt timp unul dintre bărbați a ieșit din apă și a observat că prietinul său a dispărut. Bărbatul a apelat imediat serviciile de urgență, scrie tvrmoldova. 

La fața locului au intervenit angajații unității salvatori și pompieri Ștefan Vodă, care au efectuat căutări subacvatice.

Ccorpul neînsuflețit a bărbatului de 35 de ani a fost depistat de angajații IGSU la o adâncime de aproximativ 2.5 la distanța de 15 metri de la mal. 

În acest context, IGSU îndeamnă repetat  oamenii să respecte cu strictețe regulile de comportament în preajma bazinelor acvatice. 

Oamenii sunt rugați să meargă la scăldat doar în locuri care sunt dotate cu stații de salvare și să evite intrarea în râuri și iazuri pe timp de caniculă. 

Mai mult, persoanele sunt îndemnate să evite consumul de băuturi alcoolice dacă aleg să meargă la scăldat. 

Conform datelor IGSU, de la începutul anului 2022 în bazinele acvatice din R. Moldova și-au pierdut 19 persoane inclusiv 1 minor.

 

 

 

Sursa foto: tvrmoldova

Share:

Articole recomandate