Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Situație alarmantă: Nu mai sunt paturi libere în spitale pentru copiii infectați cu Covid-19

Situație alarmantă: Nu mai sunt paturi libere în spitale pentru copiii infectați cu Covid-19

Situația epidemiologică din Republica Moldova devine tot mai alarmantă. Capacitatea de spitalizare a fost depășită, iar în spitale nu mai sunt locuri pentru internarea copiilor infectați cu COVID-19, scrie realitatea.md

„Situația este foarte serioasă și cred că decizia de a fi amânată ședința CMC este una bună. Omicron nu doarme. La moment avem câte trei mii de cazuri de infectare cu COVID-19 pe zi, dar vom aveam 10 de mii de cazuri. Trebuie să luăm decizii pentru a proteja oamenii”, a declarat Boris Gîlca, șef al Direcției asistență medicală și socială.

Totodată, Boris Gîlca a declarat faptul că, ieri, 19 ianuarie membrii Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a municipiului Chișinău (CESP) s-au întrunit și au luat unele decizii urgente, iar astăzi, 20 ianuarie, urmează să se întrunească și membrii Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP).

 „Ulterior se vor întruni și membrii CESP Chișinău și vor lua decizii radicale pentru ca restricțiile să fie respectate în zonele cu risc înalt de infectare. Maturii trec mai ușor prin această infecție. Capacitățile de internare a copiilor sunt depășite. Nu sunt spații și am rugat Ministerul Sănătății să le identifice. Nu este normal ca copiii din Vulcănești să vină la Chișinău. Trebuie activate spații în toată țara”, a mai conchis șeful Direcției asistență medicală și socială.

Sursa foto: digi24.ro

Share:

Articole recomandate