Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Sute de refugiați ucraineni se înscriu la universitățile moldovene

Sute de refugiați ucraineni se înscriu la universitățile moldovene

Aproape 300 sute de studenți refugiați din Ucraina vor învăța în universitățile din Republica Moldova în anul de studii 2022-2023. Vor fi primii studenți alungați de război din Ucraina, care sunt admiși la facultățile moldovene, scrie moldova.europalibera

Spre deosebire de elevii ucraineni, care s-au înscris în școlile moldovene încă în primăvară, studenții refugiați și-au putut încheia anul academic precedent de la distanță, în propriile universități, din Ucraina, a explicat Europei Libere Adriana Cazacu, secretar de stat al ministerului educației.

„Pentru studenții străini, avem prevăzute 106 locuri plătite din buget în anul de studii 2022-2023, iar 65 dintre acestea au fost oferite cetățenilor din Ucraina”, a spus Cazacu. Alți 203 studenți refugiați din Ucraina s-au înscris la universitățile moldovene prin contract, adică își vor achita studiile.

Responsabilii din educație se așteaptă ca numărul studenților ucraineni să crească și mai mult, pentru că turul doi de depunere a actelor încă nu s-a încheiat.

 

 

 

Sursa foto: tv8

Share:

Articole recomandate