Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Detalii despre tragedia din Rusia, care a pus pe jar și autoritățile moldovenești

Detalii despre tragedia din Rusia, care a pus pe jar și autoritățile moldovenești

Incendiul care a avut loc acum câteva zile în orașul Kemerovo, Rusia, în care au decedat peste 60 de persoane, mulți dintre care fiind copii, a pus pe jar și autoritățile moldovenești. Acestea au dispus verificarea localurilor de agrement din Chișinău privind respectarea regulilor anti-incendiare.

Pe 25 martie în Kemerovo a izbucnit un incendiu în centrul comercial „Zimneea Vișnea” unde se aflau sute de vizitatori, familii întregi, fie la terenurile de joacă, fie în sălile cinematografului din centrul comercial.

Se presupune că incendiul a izbucnit din cauza că un copil ar fi aprins o brichetă pe terenul de joacă, acesta fiind făcut dintr-o compoziție spumoasă care se aprinde foarte ușor. Di cauza că alarma anti-incendiară ar fi fost deconectată de unul dintre paznici, mulți vizitatori ai centrului nici nu au fost avertizați. Ulterior, când aceștia au început a ieși din sălile cinematografului au observat că pe coridoare este foarte mult fum și nu se mai pot deplasa spre ieșire. Totodată, ieșirile de siguranță s-au adeverit a fi încuiate.

Conform listelor publicate, au fost identificate 25 de victime deja recunoscute de rude, iar altele 38 de persoane sunt declarate dispărute. Dintre cele 25 de victime, 13 sunt copii cu vârsta între 4 și 13 ani. La fel din liste se vede că au decedat fie unul dintre părinți și ambii copii, fie bunica cu 2 nepoți, fie 2-3 frați.

Rudele victimelor au oferit multe detalii despre comunicarea cu cei ce au pierit în flăcări unii spunând că copiii sunau și le ziceau părinților că sunt încuiați acolo. Un bărbat care și-a pierdut soția, cei 3 copii și sora sa mai mică a menționat că soția l-a sunat în timpul tragediei și îi spunea că nu poate ieși din sala cinematografului, iar în acel moment el nu-și mai auzea copiii. Cei care au reușit să se salveze au povestit că printre primii care își pierdeau cunoștința din cauza fumului erau anume copiii.

 

Foto: eastnews; tomsk.kp.ru; ria.ru

Share:

Articole recomandate