Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Trei copii găsiţi în stare de inconştienţă. Aceştia s-au intoxicat cu substanţe necunoscute.

Trei copii găsiţi în stare de inconştienţă. Aceştia s-au intoxicat cu substanţe necunoscute.

 

Locuim pe-o scară, dar nici măcar nu dăm bineţe vecinilor. De peste perete auzim certurile şi ades chiar violenţa între doi soţi, dar pe noi nu ne priveşte, scenele de violenţă sunt la ordinea zilei în familia lor. Ne vedem de treabă şi nu prea ne pasă dacă “moare capra vecinului”.

De ceva vreme, în presă apar tot mai multe materiale despre drama copiilor străzii care şi-au găsit adăpost printre ruinele hotelului Naţional. Fără mari sinchiseli, minorii spun deschis în faţa camerei de luat vederi că inhalează clei şi alte substanţe toxice.  

Trei dintre aceștia se află în stare gravă, intoxicaţi cu substanţe necunoscute. Se pare că părinţilor şi rudelor nu le pasă de soarta copiilor, dar autorităţilor ? În ce măsură ţine de competenţa poliţiei şi altor autorităţi? Au fost mai multe tentative de reţinere şi plasare a copiilor în instituţiile sociale. Unii au fost trimişi în localităţile de baştină, dar peste ceva timp aceştia evadează din nou în stradă. Nu este exclus faptul că cei trei copii, imediat ce-şi vor reveni, nu o să evadeze şi din instituţia medicale.

Copiii manifestă un comportament agresiv faţă de trecători, faţă de vânzătorii din magazinele alăturate, mai mult, chiar şi faţă de poliţişti. Aceşti tineri rebeli şi teribilişti sunt de fapt proiecţia noastră, a întregii societăţi care astăzi îi tratează cu indiferenţă, iar mâine o să-i trateze ca pe nişte delicvenţi…

Foto: jurnalistii.ro; unica.md

Share:

Articole recomandate