Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Zdob și Zdub și frații Advahov au ajuns cu „Trenulețul” în finala Eurovision 2022

Zdob și Zdub și frații Advahov au ajuns cu „Trenulețul” în finala Eurovision 2022

Formația ”Zdob și Zdub” împreună cu frații Advahov au calificat Republica Moldova în marea finală a concursului Eurovision Song Contest 2022. Iar asta înseamnă că reprezentanții țării noastre au reușit să impresioneze publicul cu piesa ”Trenulețul”, interpretată pe marea scena de la Torino, Italia. ”Zdob și Zdub” și frații Advahov au evoluat în cadrul primei semifinale a concursului cu numărul 9 din cele 17 state participante. Cea de-a doua semifinală va avea loc la data de 12 mai, iar finala, pe 14 mai, scrie tv6.md

Zdob și Zdub și frații Advahov s-au calificat aseară în finala concursului Eurovision, aducând pe scenă un adevărat show cu elemente tradiționale, care au ridicat sala în picioare.

Cea de-a 66-a ediţie a concursului Eurovision Song Contest a început marți seara în Italia, la Torino. Printre țările care au trecut de prima etapă a concursului, alături de Moldova, se numără Elveția, Armenia, Islanda, Lituania, Portugalia, Norvegia, Grecia, Ucraina și Țările de Jos.

Cele 10 țări, calificate în finală:
1. Elveția
2. Armenia
3. Islanda
4. Lituania
5. Portugalia
6. Norvegia
7. Grecia
8. Ucraina
9. Moldova
10. Olanda.

Finala Eurovision va avea loc sâmbătă 14 mai, cu începere de la ora 22.00. Este a treia oară când Formaţia „Zdob şi Zdub” ne reprezintă țara la această competiție muzicală, ei făcându-și acolo debutul în 2005, cu piesa „Bonica bate toba”, care a clasat Moldova pe locul șase. Casele de pariuri arată că la ediția din acest an, trupa din Ucraina ar fi favorita, cu 49 la sută șanse să învingă.

A doua semifinală Eurovision 2022 va avea loc în data de 12 mai, atunci când și reprezentatul României, va intra în concurs, cu numărul 13. Alături de el vor urca pe scenă artiști din alte 17 ţări, cum ar fi Australia, Georgia, Serbia, Azerbaidjan, Israel, Malta, Muntenegru, Belgia, Estonia, Irlanda.

 

Share:

Articole recomandate