Top 5 cărți despre sarcină preferate de mămici

Top 5 cărți despre sarcină preferate de mămici

Cărțile despre sarcină sunt o sursă de informare a viitoarelor mămici în ciuda tuturor sfaturilor oferite de alte femei sau chiar de medici. În context am decis să facem un top 5 al cărților preferate de viitoarele mămici:

 

1. „Cel mai simpatic ghid de sarcină” de Vicky Iovine

A apărut în 2012 și a intrat rapid în topul preferințelor viitoarelor mămici datorita stilului relaxat și plin de umor cu care este scrisă. Spre deosebire de alte cărți apărute de-a lungul timpului despre sarcină, ghidul lui Iovine are un iz aparte, fiind scris într-o manieră personală și umoristică. Autoarea a simțit că graviduțele moderne sunt convinse că cele mai bune sfaturi și detalii despre sarcină vin tot de la cele care au trecut prin această experiență. Cum ea a născut nu mai puțin de 4 copii în doar 6 ani, s-a hotărât să împărtășească povestea ei, să ofere viitoarelor graviduțe informații dincolo de aspectul medical al acestei perioade și să expună experiența gravidității așa cum a simțit-o ea. 

 

 

2. „Ghidul viitoarei mame. De la testul de sarcină până la naștere” – colecția Marie Claire

De la momentul lansării, în 2008, și până în prezent, ghidul viitoarelor mame din colecția Marie Claire s-a aflat pe buzele tuturor mămicilor atunci când au recomandat graviduțelor aflate la prima sarcină o carte bună despre această perioadă. Ginecologi, nutriționiști și psihologi și-au unit eforturile în încercarea de a oferi graviduțelor cele mai relevante informații legate de sarcină, de la realizarea primului test până la momentul în care își țin prima oară bebelușul în brațe. Cartea se dovedește a fi un ajutor de nădejde și pentru viitorii tătici, deoarece există o secțiune dedicată acestora, „La ce se gândește viitorul tătic?". Aceasta este menită să lămurească toate dilemele și să îndepărteze temerile cu care partenerul s-ar putea confrunta înainte de a deveni tătic. 

 

 

3. „Sarcina și bebelușul. Ghidul viitoarei mămici”

E o carte cu informații actuale legate de sarcină și bebeluși. Constituie un ghid practic și modern pentru graviduțele neexperimentate. Le ajută să-și dea seama la ce să se aștepte de la perioada sarcinii, cum să se mențină în formă și care sunt cele mai bune metode de a se îngriji după naștere. Informațiile și sfaturile legate de sarcină fac obiectul primei jumătăți a cărții. A doua parte este dedicată îngrijirii și creșterii bebelușului după naștere. 

 

 

4. „Sarcina și nașterea - Ghidul femeii însărcinate” de Anne Deans

Este o altă carte celebră care a fost reeditată și revizuită de mai multe ori de-a lungul timpului. Este cartea de căpătâi a oricărei graviduțe care vrea să afle mai multe despre cum decurge o sarcină și cum o influențează fizic și emoțional. Este o sursă de încredere pentru orice viitoare mămica, deoarece este scrisă de o echipă de experți și specialiști în sănătate și cercetători sub îndrumarea atentă a unui obstetrician practician.

 

 

5. „Mama și copilul” de Emil și Herta Căpraru

Este o carte care, de-a lungul timpului, a contribuit la buna creștere a multor prichindei și a scos din impas multe gravide atunci când aveau nelămuriri. Reeditată și revizuită de 6 ori de la lansare, cartea este încă extrem de căutată de mămici și graviduțe. Chiar dacă are doar o mică secțiune legată de sarcină și naștere, celelalte capitole fiind dedicate îngrijirii și creșterii copilului de la naștere și până în adolescență, multe mămici o preferă pe rafturile bibliotecii lor încă din perioada sarcinii.

 

 

 

 

Bonus: Ghidul Revistei Odoraș care la fel este foarte apreciat de mămici și care poate fi descărcat absolut gratuit de AICI.

 

 

Informații și foto: copilul.ro; babyblog.ru

Adaugă comentariu