VOX: Află ce părere au femeile despre asistarea partenerului la naștere. Aspecte pozitive și negative
- 2024-02-06
- 1594
De-a lungul istoriei, nașterea a fost privită ca un moment sacru, plin de emoție și semnificație profundă. Nașterea este un proces greu, dar și unul dintre cele mai importante momente din viața unei femei și a unei familii în general. În ultimele decenii, conceptul de a avea partenerul prezent la naștere a devenit tot mai comun și este considerat un element esențial al susținerii și implicării lor în această experiență unică. Astfel, în acest vox, urmează să aflăm care este părerea femeilor despre acest trend și dacă au avut așa experiență.
Crina Țanga, 22 de ani: Despre asistarea partenerului la naștere am o părere pozitivă. Din propria experiență pot să spun că prezența soțului în acel moment, a fost de mare ajutor, personal pentru mine. Nașterea este un proces lung și chinuitor, treci prin foarte multe stări, iar să ai partenerul alături să te ajute, măcar cu o încurajare, cu o strângere de mâna, reprezintă un sprijin foarte important. Aspecte negative nu am văzut, a fost o experiență frumoasă să-l am alături și știu că și el este de aceeași părere.
Valeria Gîndea, 33 de ani: Personal, consider că asistarea partenerului la naștere este extrem de importantă și valoroasă pentru întreaga familie. Aspectele pozitive includ creșterea legăturii și a implicării între parteneri, sprijinul emoțional și fizic oferit femeii în timpul travaliului, și experiența unică și emoționantă de a aduce pe lume un copil împreună. În ceea ce privește aspectele negative, unele cupluri se pot confrunta cu stresul și anxietatea asociate cu nașterea, iar unii parteneri pot simți nevoia de a se pregăti mai mult înainte de a asista la acest moment.
Cristina Popescu, 29 de ani: Din punctul meu de vedere, asistarea partenerului la naștere este o oportunitate unică de a construi o legătură puternică și profundă între parteneri și de a experimenta împreună momente deosebit de emoționante. Pot sa afirm din propria experiență că nu l-am văzut pe soțul meu speriat sau cu forțat să meargă acolo, a fost din propria dorință și la final era foarte bucuros.
Doina Guja, 27 de ani: Soțul meu a asistat la naștere și eu pot să spun că am fost mult mai speriată pentru el decât el însuși. El a fost prezent acolo din motive de securitate, deoarece am născut într-o țară străină și a vrut să se convingă că este totul bine. Eu nu eram foarte conștientă, în schimb el a urmărit tot ce se petrece cu copilul nostru, cum este spălat, șters, cum este îmbrăcat, a urmărit fiecare mișcare a medicilor și consider că acesta a fost în primul rând scopul său, să se asigure că totul este bine. Am o părere foarte bună despre asistarea la naștere a partenerului, dar acest lucru nu este pentru toți bărbații și consider că femeile nu trebuie să își impună soții, inițiativa trebuie să vină de la ei.
Dorina Ciorici, 25 de ani: Eu am o părere pozitivă față de acest subiect și îmi pare foarte rău ca soțul meu nu a avut posibilitatea să asiste. Consider ca prin prezența partenerului la naștere, aceștia devin susținători emoționali, iar datorită acestui fapt contribuie la crearea unei conexiuni mai puternice în familie. Această implicare poate îmbunătăți relația și oferi o noua experiență. Totodată înțeleg și bărbații care nu vor să facă acest lucru, unii nu au atât de mult curaj și este perfect normal.
Sursa foto: fotografie simbol
Autoare: Andreea Gîndea