Odoraș.

Odoraș.

TOPUL celor mai interesante bloguri de parenting din România

TOPUL celor mai interesante bloguri de parenting din România

Știți ce fac graviduțele și mămicile când au puțin timp liber? Ați ghicit! Stau pe Facebook! Mai în glumă, mai în serios, rețelele de socializare, mediul on-line în general a devenit o sursă de informare la îndemână pentru oricine vrea să se documenteze rapid despre un subiect anume. Acesta este, probabil, principalul motiv pentru care au apărut și blogurile de parenting (arta de a fi părinte, din engl.). Viitoarele sau proaspetele mămici, chiar și tătici, împărtășesc, în mediul virtual, pornind de la experiențele lor personale, diverse întâmplări, idei și gânduri despre relația părinte-copil, precum și provocările de zi cu zi cărora trebuie să le facă față.

După ce redacția Odoraș a realizat un top al blogurilor de la noi, ne-am propus să vă prezentăm o listă a celor mai interesante bloguri de parenting de peste Prut.

Părinții sunt părinți oriunde în lume și nu este nimic mai liniștitor decât să constați că nu ești singura care își pune întrebări și caută răspunsuri, iar blogurile de parenting descriu experiențe personale autentice și vin cu recomandări care ne pot fi de ajutor.

 

Jurnalul unei mame

www.jurnaluluneimame.ro

Aura Angheliu, mămica unui băiețel pe nume Rareș, spune că blogul a ajutat-o să înțeleagă mai multe despre ea. Autoarea consideră că emoțiile sunt responsabile de evenimentele din viața noastră și oferă o serie de sugestii despre cum ne putem ajuta copiii să le gestioneze. Spre deosebire de alte bloguri, aici veți găsi un modul dedicat problemelor de sănătate ale copiilor, cu multe informații utile. Anume lipsa unor informații sau păreri expuse de părinții aflați în situații similare au determinat-o, în 2013, să-și facă blog.

Pentru că deja suntem în sezonul rece, vă recomandăm un text cu 41 de idei cu jocuri și activități pentru copii, desfășurate în casă - https://www.jurnaluluneimame.ro/articol/306/41-de-idei-de-joaca,-jocuri-si-activitati-pentru-copii,-desfasurate-in-casa/

 

Mămica urbană

www.mamicaurbana.ro

Un blog care inspiră și incită mămicile să devină bloggerițe. Pe lângă multe informații utile despre parenting pe care le găsim pe blogul Anei Nicolescu, aflăm că autoarea este co-fondator al agenției ParentingPR, unde organizează campanii și evenimente pentru părinți și copii. Autoarea abordează teme actuale și consultă părerile specialiștilor, precum medici, psihologi etc.

Vă recomandăm să citiți un articol despre fenomenul de bullying la grădiniță (comportament repetat, axat pe rănirea fizică sau mentală a unei persoane, din engl.), o problemă despre care nu se prea vorbește în spațiul public de la noi, dar care poate lăsa traume pe viață copiilor - https://mamicaurbana.ro/bulling-la-gradinita/https://mamicaurbana.ro/ranile-dupa-bullying/

 

Zâna Scutecel

www.zanascutecel.ro

Cel mai mult ne place la acest blog faptul că autoarea utlizează infografice pentru a prezenta cât mai simplu infomațiile, iar pozele ajută vizual. Mamicile vor găsi aici informații (verificate prin referințe de calitate) de care au nevoie pentru creșterea și educarea copiilor, prin prisma poveștilor din viața de zi cu zi pe care o trăiește Ana Maria Ivan, autoarea blogului, alături de cei doi copii ai săi. Autoarea este și promotoarea unei campanii de conștientizare asupra fumatului în sarcină, oferind pe blog un ghid complet despre efecte, dar și metode de a renunța la acest obicei nociv.   

Recomandarea noastră este un text adresat viitoarelor mămici despre ce să faci în primele săptămâni cu bebe - https://zanascutecel.ro/2016/11/29/primele-saptamani-cu-bebe/

 

Laura Frunză

www.laurafrunza.ro

Dacă ești o mămică în căutare de idei de activități pe care să le realizezi împreună cu piciul tău, blogul Laurei este exact ceea de ce ai nevoie! Mai mult, Laura traduce cărți, iar preferatele ei sunt cele pentru copii. Dacă vrei să afli care sunt cele mai noi cărți de pici recomandate de Laura, dar și ce desene animate preferă autoarea - te invităm să descoperi poveștile de pe blogul Laurei Frunză. Apropo, autoarei îi place nu doar să scrie, ci și să gătească!

Pentru că în ultimul timp se discută tot mai mult despre schimbarea mentalităților privind rolul femeilor/fetelor în societate, vă propunem să citiți părerea Laurei despre mult-așteptata carte Povești de seară pentru fete rebele - http://www.laurafrunza.com/2017/10/11/povesti-de-seara-pentru-fete-rebele/

 

Noi doi și bebe

www.noidoisibebe.ro

Un blog despre experințe de părinți aflați la început de drum. Aici găsiți multe informații despre graviduțe și proaspete mămici. Ceea ce face diferit acest blog este abordarea echilibrată a Flaviei, autoarea blogului, față de alimentația copiilor, mai exact multitudinea de rețete sănătoase (testate!) pentru copii și părinți, inclusiv idei de meniuri săptămânale în diversificare. Tot aici găsiți o serie de povești, așa cum le numește autoarea, ale unor mămici care au trecut prin cele mai diverse întâmplări și stări cu copiii lor în perioada de „bebelușie”.

Vă recomandăm să citiți și un text despre Nutriţia copilului, între mit şi adevăr: despre ciocolată, meniuri echilibrate, carne roşie şi superalimentehttp://www.noidoisibebe.ro/nutritia-copilului-intre-mit-si-adevar-despre-ciocolata-meniuri-echilibrate-carne-rosie-si-superalimente/

 

Familia Hai Hui

www.familiahaihui.ro/blog/

Atunci când ai copii mici călătoriile înseamnă pentru mulți părinți documentare asemănătoare cu cea pentru teza de licență, în încercarea de a găsi cele mai potrivite locații și atracții pentru micuți. Deși nu este un blog (clasic) de parenting, aici găsiți sugestii și sfaturi de călătorie împreună cu picii.

Dacă vă întrebați cum arată o croazieră cu copiii, vă recomandăm să citiți impresiile Familiei Hai Hui - http://familiahaihui.ro/blog/impresii-croaziera-cu-celebrity-solstice-croaziere-cu-copii/

 

Blog în tandem

www.blogintandem.ro

Mămica Anca și fiica ei, Ema, fac împreună o echipă de succes pe blogul intitulat sugestiv - Blog în tandem. Este un blog mixt, unde mămica scrie aproape zilnic pentru părinți, iar Ema scrie pentru copii, într-un limbaj autentic și doar atunci când are timp și dispoziție. Motivul pentru care Ema s-a apucat de scris este unul foarte haios: „neseriosulˮ Google i-a dat zero rezultate la cautarea după numele ei! Iată un exemplu de implicare a copiilor în activități care le aduc plăcere. Bravo mămicăi pentru că a știut cum să transforme „supărareaˮ Emei într-un hobby frumos.

Recomandarea noastră reprezintă, de fapt, o sugestie de 40 de lucruri pozitive de spus cât mai des copiilor - https://www.blogintandem.ro/40-de-lucruri-pozitive-de-spus-cat-mai-des-copiilor-nostri/

 

Fun Parenting by Cristina Buja

www.funparenting.ro

Blogul Cristinei te răscolește! Căsuța ei virtuală este încărcată de emoții senine și colorate precum băiețelul ei, David; triste și sfâșietoare - ca amintirea fetiței ei, Emma. Da, Cristina este o mamă de înger și vorbește pe blog despre cea mai dureroasă experiență din viața ei, dar și despre lupta pe care (încă!) o duce cu sistemele medical și legal. Textele Cristinei pot fi o lecție pentru toate viitoarele mămici. Ascultați-vă intuiția în sarcină (!) și verificați orice suspiciune, chiar dacă asta ar însemna efectiv să torturați medicii cu întrebări. De altfel, Cristina este psiholog și pe blogul ei veți găsi multe informații utile despre psihologia copilului.

Recomandarea noastră se referă la faptul că pe blogul Cristinei puteți descărca gratuit o serie de materiale, precum este Broșura despre cum îți ajuți copilul în funcție de temperament - http://www.funparenting.ro/wp-content/uploads/2015/12/Brosura-Cum-sa-iti-ajuti-copilul-in-functie-de-temperament-.pdf

 

Blogul Cristinei Oțel

www.cristinaotel.ro

Cristina Oțel este o mămică trainer, iar blogul este spațiul ei virtual de joacă. Textele autoarei conțin povești interesante, informații utile, răspunsuri, idei de locuri frumoase de vizitat împreună cu picii, precum și multă inspirație. Cristina are, de asemenea, o serie de materiale dedicate activității de trainer și coaching, unde veți găsi multe recomandări pentru dezvoltare personală și profesională.

Recomandarea noastră se referă, de fapt, la o serie de texte care ne-au mers la suflet, pe care le găsiți în modulul Dezvoltare personală - Pauza de bine. Cu siguranță ca vă veți regăsi cel puțin în unul din texte.

 

Daddycool

www.daddycool.ro

Cine crede că tăticii nu sunt făcuți pentru parenting blogging se înșeală! Daddycool (cunoscut în viața de zi cu zi ca Robert) reprezintă un exemplu că se poate (și încă cum!). Blogul www.daddycool.ro a fost făcut din dragoste pentru fiica autorului, Ingrid, dar și din dorința de a demonstra oamenilor că un tătic tânăr poate fi un familist convins, în timp ce se poate bucura de o carieră de succes. Adevărul este că www.daddycool.ro este un site în care poți explora atât lumea Parentingului, cât și partea de Lifestyle, Fashion și chiar Travel. Recent, Daddycool a lansat primul VLOG 100% caritabil din România, care luptă să schimbe în bine viețile unor copii din medii defavorizate.

Vă invităm să vedeți cum stă treaba cu viața de cuplu după apariția unui copil, din perspectiva lui Daddycool - http://daddycool.ro/momentele-de-nepretuit-in-doi-probleme-si-rezolvari/

 

Mămica Autentică

www.mamicaautentică.ro

Autoarea blogului, Lucia, mami de Vlad și Mara, este trainer și antreprenor Learning HUB, precum și grafician Rainbow Design. Aceasta spune că a început blogul pornind de la ideea că scrisul are o magică putere vindecătoare, dar și pentru că, după ce a devenit mamă, i-a trebuit o vizită la psiholog, pentru a se liniști că nu este singura care trece prin „xˮ sau „yˮ experiență. Lucia scrie autentic, fiind adepta parentingului echilibrat și a moderației în toate.

Vă recomandăm să consultați Ghidul Copilăriei by Mămica Autentică - un website creat în 2016, unde puteți alege categoria din meniu, în funcție de scopul pe care doriți să îl atingeți, vârsta sau locația și să vă jucați împreună cu copilul - https://ghidulcopilariei.ro/

 

Pisica pe sârmă

www.pisicapesarma.ro

Sarcina i-a schimbat viața Ioanei Marinescu (aka Pisica pe sârmă), pentru că după un curs de ikebana și-a descoperit dragostea pentru flori și nu a mai revenit la vechiul ei job în comunicare, dar pasiunea pentru acest domeniu s-a materializat într-un blog frumos. A riscat asumându-și visul și pare să fie fericită. Ceea ce ne-a adus pe blogul Ioanei este un proiect lansat la începutul anului curent, care, potrivit autoarei, se bucură de succes în comunitățile de părinți și cadre didactice. Este vorba despre serialul „Școala în lumeˮ. Intenția autoarei este de a arăta, cu ajutorul părinților români stabiliți în afară, cum sunt sistemele de învățământ școlar din alte țări.

Prin urmare, vă invităm să descoperiți pe blogul Ioanei cum arată Școala în lume - http://pisicapesarma.ro/category/scoala-in-lume/

 

Anca's Diary

www.anacasdiary.com

Un blog simpatic despre confesiunile unei mămici fashioniste, care îmbină armonios pasiunea pentru modă&shopping cu aventura de a fi părinte. Veți descoperi pe blogul Ancăi multe informații utile despre stil și frumusețe, de unde cumpărăm și cum compunem ținutele, iar dacă se întâmplă să vă surprindă iarăși soacra că citiți despre modă și nu despre ceva util pentru copil, pur și simplu accesați modulul Parenting.

Recomandarea noastră este pentru mămicile cu burtici și conține sfaturi despre construirea garderobei în timpul sarcinii - http://www.ancasdiary.com/2014/06/16/haine-gravida-2/

 

Acestea au fost recomandările noastre pentru TOP cele mai interesante bloguri de parenting din România. Voi ce mai citiți?

 

Foto copertă: frogmom.com

Share:

Articole recomandate