Odoraș.

Odoraș.

Topul superstițiilor despre bebeluși

Topul superstițiilor despre bebeluși

Atunci când deveniți părinți sunteți copleșiți de emoții și de multe-multe griji, de aceea începeți să țineți cont și de vorbele din popor chiar dacă până acum erați sceptici. În articol prezentăm o serie de superstiții despre bebeluși care nu au nicio explicație științifică și de care să nu țineți cont dacă vă complică viața doar.

O mamă a povestit că plimbându-se cu copilul cineva a observat că cel mic încă nu merge singur și mereu se ține de un părinte când vrea să plece undeva. Atunci i s-a oferit un sfat de la o doamnă: „Faceți-i pe la spate cu o foarfece de parcă ați tăia ceva, se zice că așa îi tăiați ceea ce îl împiedică să meargă singurel”. Mama recunoaște că în gând s-a crucit de astfel de idei și că fiecare copil începe să meargă singur când simte că e în stare, nu când i se „taie” fictiv piedica.

Încă niște superstiții, care sunt urmate de comentarii sarcastice, ca să mai zâmbiți după ce le citiți:

- Să nu ieși din casă nici tu, nici copilul, în primele 40 de zile de la naștere, deoarece femeia care a născut ar avea ceva necurat în priviri în această perioadă.

- Să nu-l bați la tălpi, că nu mai crește. Nu se știe de ce ar bate cineva un bebeluș la tălpi, dar e cert că tălpile nu prea au nimic cu hormonul creșterii.

- Nici să nu-l pupi în talpă, căci o sa-ți calce vorbele în picioare. E puțin probabil că buna educație are ceva cu sărutatul tălpițelor drăgălașe a odorașilor.  

- Să-i pui brățară roșie la mânuță, să nu se deoache. Măcar e la modă, așa că dacă vă plac aceste brățări nu-i faceți nici un rău piciului dacă i-o puneți. 

- Să-i dai să bea apă dintr-un clopot, să fie copilul vorbăreț. De-ar fi așa de ușor nu am mai avea copilași care încep a vorbi destul de târziu.

- Să-l ungi bine cu ulei pe picioare la băița de după botez, să nu-i mai miroase urât picioarele toată viața. Ehehehe, da oare nu se potrivește și la alte locuri urât mirositoare dacă nu te prea îngrijești?

- Să nu-i tai unghiile până nu i le taie nașa, că devine furător.  Da oare ce să facă părinții care nu au nași sau ai căror nași sunt departe?

- Să-i bage lumea bani la scutec, să fie bogat/să aibă noroc în viață. Cea mai bună superstiție! Șșșș, nu spuneți nimănui că e doar o superstiție! 

- Să nu lași copilul să se joace cu focul, că va face pipi în pat sau va face pe el când va fi mare. Păi desigur, asta e unica grijă de care să te preocupi când nu lași copilul să se joace cu focul. 

- Să nu lași copilul să se uite în oglindă până împlinește un an, că se poate deochea singur. Păi i-am pus brățară roșie! 

- Să-i prinzi un cățel de usturoi la gât sau la căciuliță, să fie ferit de deochi. Mă, da ce, toată lumea vrea să-mi deoache copilul?

- Să te speli cu apa din băița copilului, ca să aibă oase tari. Mai ales în zilele când vine ca purcelul din parc.
 

- Să afumi copilul dacă stai cu el afară după apus, ca să alungi spiritele rele. Și cam cu ce să-l afum, să fac vreun rug în parc sau cum? 

- Să nu-l țină în brațe o femeie la menstruație, că se întinde. N-am înțeles nici noi ce să se întindă!

- Să nu-l tunzi înainte de luarea moțului la un an, căci o să aibă păr prost toată viața. Oare o fi asta cauza cheliilor? 

- Copiii născuți în luna mai sunt mai bolnăvicioși. Da oare ce anume în mai?

 

Voi ce superstiții ați mai auzit?

 

Informații și foto: suntmamica.ro; detstrana.ru

Share:

Articole recomandate