Acerumen

Motivele de ce copilul se trezește noaptea ca să-l alăptezi

Motivele de ce copilul se trezește noaptea ca să-l alăptezi

Există câteva motive pentru care picii se trezesc pe timpul nopții pentru a fi hrăniți. Și înțelegâd motivele poate îți vor aduce mai multă liniște și te vor face să suporți cu înțelegere aceste treziri nocturne.

1. Te ajută să faci mai mult lapte. Noaptea, prolactina, hormonul care susține producția de lapte, crește și astfel produci mai mult lapte. Micuții își dau seama repede de acest lucru și de aceea se trezesc în această perioadă. În plus, laptele matern are mai multe grăsimi pe timpul nopții, ceea ce este excelent pentru creierul copilului, în curs de dezvoltare.

2. Vor avea un somn mai bun. Poate fi greu de crezut, mai ales dacă copilul este mai mare și crezi că ar trebui să doarmă mai mult pe timpul nopții. Dar laptele matern produs noaptea promovează, de fapt, un somn mai bun pe termen lung! Deoarece bebelușii nu produc melatonina - hormonul care induce somnul - în cea mai mare parte a vieții timpurii, le vine somnul mai greu. Însa laptele matern îi ajută, pentru că conține multă melatonină.

Important este că melatonina din laptele matern produs noaptea poate ajuta la reglarea ciclului circadian al bebelușului (ceasul corpului care reglementează ciclurile somn-veghe) și îi permite să învețe să doarmă mai mult timp noaptea. 

3. Triptofan. Pe lângă melatonină, laptele matern de noapte conține si triptofan, un aminoacid care induce somnul. În perioada fragedă, îngerarea triptofanului duce la creșterea receptorilor serotoninei din creier. Serotonina face creierul să funcționeze mai bine, păstrează buna dispoziție și ajută la ciclurile somn-veghe.

4. Extinde durata alăptării. Mamele care alăptează noaptea au mai multe șanse să aibă lapte pe o perioadă mai lungă, deoarece producția este mai constantă. Acest lucru ține de principiul de bază al ofertei și al cererii de alăptare. Cu cât un sân este golit de mai multe ori în 24 de ore, cu atât va produce mai mult lapte.

 

Sursa: copilul.ro; imom.me

Adaugă comentariu