Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Care 99 de cumetri? Un preot și-a luat 150 de nași la botezul celui de-al 10-lea copil!

Care 99 de cumetri? Un preot și-a luat 150 de nași la botezul celui de-al 10-lea copil!

Preotul din Viișoara, raionul Edineț, și-a botezat cel de-al zecelea copil pentru care a luat 150 de nași. Canal 2 menționează că la botez au fost atât de mulți nași încât nu au încăput în biserică, așa că episcopul de Edineț, Nicodim, a oficiat botezul în curte.

În familia preotului Vasile Curuliuc cresc cinci fete și cinci băieți. Slujitorul bisericii recunoaște că deși nu-i este ușor, el e mândru de copiii lui, pe care îi consideră cea mai mare bogăție agonisită în 16 ani de căsnicie.

Nu trebuie să ne fie frică de sărăcie, fiindcă adevărata bogăție sunt copiii. Casele, de multe ori se întâmplă ard, cutremurele le risipesc și se duc pe apa sâmbetei. Dar copiii rămân, copiii sunt acei care pe noi ne susțin, pe urmă rămân după noi”, a spus preot în satul Viișoara, Edineț, Vasile Curuliuc.

 

Soția preotului s-a învrednicit de o distincție fiind prima preoteasă din Eparhia de Edineț și Briceni care a adus pe lume zece copii.

Cei 150 de nași, dar și enoriașii veniți la botez, i-au adus micuțului Grigore mai multe daruri. Iar conducerea eparhiei a procurat pentru această familie un microbuz.

Potrivit autorităților, cea mai mare familie din raionul Edineț este în satul Cepeleuți, în care cresc 11 copii. În raionul Edineț sunt doar trei familii cu zece sau mai mulți copii.

 

Foto: canal2.md; kolobok.ua

Share:

Articole recomandate