Acerumen

Se poate relua alăptarea după o lună de pauză? Iată ce zice medicul Komarovskii

Se poate relua alăptarea după o lună de pauză? Iată ce zice medicul Komarovskii

Nu există contraindicații privind reluarea alăptării copilului și după o lună de pauză. De această părere este renumitul pediatru Evghenii Komarovskii. Acesta însă susține, că dacă copilul este destul de mare, de peste un an, mama poate să găsească alt mod să-și manifeste dragostea față de el fără a relua alăptarea dacă a fost nevoită să facă o pauză atât de lungă.

Pe pagina de internet a medicului, www.komarovskiy.net, o mămică se întreabă dacă poate relua alăptarea băiețelului său de peste un an după o lună de pauză. Din cauza unei deplasări de muncă a fost nevoită să lase micuțul cu bunica și acum ar dori să reia alăptarea, dar bunica spune că va face rău, precum că laptele ar fi înăcrit etc.

Evghenii Komarovskii menționează că din punctul său de vedere, un copil cu vârsta de un an și o lună se poate dezvolta foarte bine în continuare fără a mai fi alăptat, iar mama poate găsi alt mod de a se simți aproape de copilul său.

În același timp, medicul este sigur că alăptarea poate fi reluată și după o lună de pauză, iar vorbele precum că laptele s-ar fi înăcrit sunt doar povești.

 

Foto: ukranews.com

Adaugă comentariu