Acerumen

Botezul NU a fost scos în afara legii de CEDO

Botezul NU a fost scos în afara legii de CEDO

Pe internet circulă informația precum că CEDO a scos botezul în afara legii, iar decizia va intra în vigoare din luna martie a acestui an, această informație însă este FALSĂ.

Potrivit unui site de știri românesc, judecătorii europeni ar fi menționat că botezul copiilor încalcă articolul 16 din Convenția Europeană: „copiii, de fapt, nu au fost încă în măsură să înțeleagă și să își exercite voința lor liberă, și, de fapt ei nu se află într-o poziție de a accepta o credință, deoarece nu sunt conștienți de ea. Botezul este un act care ar trebui să fie ales în mod conștient și nu poate fi impus de sus de o organizație religioasă (în acest caz creștinismul), mai ales într-un moment ca acesta, când Europa se află într-un amestec veritabil de rase, culturi și religii. Practica acestui sacrament este contrar interesului superior al copilului, în conformitate cu prevederile art. 3 din Convenția cu privire la drepturile copilului, ratificată la 25 mai 1992. Această lege garantează libertatea personală” .

În urma verificării însă a Convenției Drepturilor Omului, articolul 16 invocat de sursa de mai sus, se referă la Restricțiile activității politice a străinilor, iar articolul 22 se referă la Alegerea judecătorilor CEDO, adică articolele în cauză nu au nici o legătură cu botezul. Mai mult, publicaţia Huffington Post a demontat în 2014 o informaţie asemătoare care a circulat în presa din Italia. CEDO a dezminţit la acea dată că ar fi interzis botezul copiilor.

Foto:  stirileprotv.ro

Adaugă comentariu