Acerumen

Topul celor mai frumoase nume alese de vedete pentru copiii lor

Topul celor mai frumoase nume alese de vedete pentru copiii lor

Vedetele de la Hollywood dau tonul anumitor tendințe pentru cei care le urmăresc activitatea. Din dorința de a fi unici în tot ceea ce fac și de a da copiilor nume cu însemnătate sau semnificație specială, vedetele recurg adesea la cele mai ciudate opțiuni și fac cele mai bizare sau nemaiîntâlnite alegeri. Există însă și celebrități pentru care simplitatea și popularitatea numelui este mai importantă decât unicitatea.

Iată câteva dintre cele mai frumoase nume de copii alese de vedetele internaționale și însemnătatea lor:

 

Isabella (alese de Nicole Kidman, Matt Damon)

Isabella este, de departe, cel mai frumos prenume internațional de fetițe. Cu o rezonanță armonioasă și un ecou melodios, Isabella este un nume de proveniență latină, spaniolă. Este o versiune a numelui Elisabeta, care în accepțiunea ebraică însemnă „promisiunea lui Dumnezeu”.

Nicole Kidman și Tom Cruise au optat pentru acest nume pentru fetița lor. Și Matt Damon sau Drew Lachey au făcut exact aceleași alegeri. Chiar și celebrul Sean Austin și-a botezat fetița Isabella, un prenume neobișnuit de frumos pentru stilul său.

 

Ava (ales de Reese Whiterspoon)

Ava este unul dintre cele mai frumoase și melodioase nume pentru copii, dar și cu o rezonanță puternică în rândul copiilor de vedete. Reese Whiterspoon, Hugh Jackman sau Heather Locklear sunt doar câțiva dintre părinții de la Hollywood care au optat pentru el.

Ava este un nume de proveniență germană și înseamnă „dorită” sau „pasăre”. Uneori, se mai alege și derivatul Eva.

 

Violet (ales de Jennifer Garner & Ben Affleck)

Violet este un alt nume popular la Hollywood și cu o rezonanță foarte frumoasă. A fost ales de celebrul model Claudia Schiffer pentru fetița ei, Cosima Violet, dar și de cuplul Jennifer Garner și Ben Affleck, pentru una dintre fetele lor, Seraphina Violet.

Violet se traduce în română ca Violeta, care nu este doar un nume de floare sau o culoare, ci are semnificații mult mai profunde - înseamnă modestie, pudoare, credință. Numele este adesea întâlnit și printre celebritățile românești, Andreea Marin fiind cea mai cunoscută vedetă care a optat pentru a-și numi fetița Violeta. Ea și-a botezat fetița după mama sa.

 

Dylan (ales de Pamela Anderson, Catherine Zeta Jones etc.)

Dylan este un nume popular, dar și frumos, printre copilașii cuplurilor hollywoodiene, iar pentru majoritatea dintre ele sursa de inspirație a fost celebrul cântăreț Bob Dylan. Pamela Anderson și Tommy Lee Jones au un băiat numit Dylan Jagger, pe care l-au botezat astfel după celebrul cântăreț, dar și după Mick Jagger, solistul trupei britanice The Rolling Stones. Joan Cusack, Beau Bridges, Catherine Zeta-Jones și Michael Douglas au copii botezați cu același nume, Dylan, însă nu au comentat niciodată daca sursa de inspirație a fost același Bob Dylan.

 

Sam (ales de Charlie Sheen, Bruce Springsteen)

Dincolo de faptul ca este un nume frumos, Sam este și un nume foarte comun printre copiii celebri de la Hollywood. Una dintre caracteristicile sale de bază este că e unisex. Este purtat de fetițe în aceeași măsura în care este purtat de băieței.

Chiar dacă este ales mai adesea pentru băieței, Charlie Sheen și Denise Richards au ales acest nume pentru fiica lor. Alte celebrități care au crezut în numele Sam pentru copiii lor sunt Bruce Springsteen, Tim Daly, William Hurt și Patricia Heaton.

 

Jack (ales de Luke Perry, Meg Ryan etc.)

Jack, un nume popular printre americani, este foarte frecvent întâlnit și în rândul celebrităților, dar mai ales al copiilor acestora. Este și un nume frumos, cu un ecou puternic, demn de copiii cu personalități tari. Jack este un nume care provine din engleza veche, derivat din John, care înseamnă „Domnul este milos”.

Cei mai cunoscuți părinți printre vedete care au ales acest nume sunt: Val Kilmer, Susan Sarandon, Meg Ryan, Johnny Depp, Luke Perry, Tim Robbins etc.

 

Lilly (ales de Johnny Depp, Chris O'Donnel etc.)

Lilly sau Lily este cel mai melodios și drăgălaș nume pentru copii ales de către celebrități, datorită carismei lui. Înseamnă floarea „crin”, din engleză, iar în română ar fi Liliana, care provine de la liliac.

Există foarte multe vedete internaționale, părinți de fetițe, care și-au botezat copiii cu prenumele Lilly. Cei mai cunoscuți sunt Johnny Deep și Vanessa Paradis, dar și Kevin Costner, Chris O'Donnel etc.

 

Henry (ales de Prințesa Diana, Heidi Klum, Meryl Streep)

Henry este unul dintre prenumele cu cea mai puternică rezonanță. Un nume de impact, purtat de regi mari ai lumii, Henry face și el parte din topul celor mai frumoase, dar și alese, nume de copii ai celebrităților internaționale.

La origini, prenumele Henry provine din Heimrich, un cuvânt nemțesc compus, format din heim (casă) și rich (putere, cârmuitor), care s-ar traduce „cârmuitorul casei”.

Heidi Klum și Seal, Meryl Streep și Dennis Hooper, sunt doar câteva dintre celebritățile cărora acest nume le-a surâs pentru copiii lor. Să nu uităm că și familia regală a Marii Britanii, respectiv Prințesa Diana și Prințul Charles, au optat ca unul dintre băieții lor să se numească Henry, un nume demn de un viitor rege.

 

Sarah (ales de Kiefer Sutherland, Amy Grant)

Sarah este un prenume frecvent întâlnit la americani. Este melodios, are un ecou frumos și reprezintă unul dintre cele mai frumoase nume de fetițe.

Este purtat cu mândrie de copiii lui Kiefer Sutherland, Amy Grant, Brian Dennehy sau Kate Segal.

 

Informații: copilul.ro

Foto simbol: parinti.acasa.ro

Adaugă comentariu