Acerumen

10 obiecte periculoase pentru bebeluşul tău

10 obiecte periculoase pentru bebeluşul tău

În primii ani de viaţă copiii au tendinţa de a gusta şi pipăi tot ce le stă în cale. Câteva minute de neatenţie pot avea uneori consecinţe foarte grave. Înainte de a-l aduce pe bebeluş acasă aveţi grijă la spaţiul pe care i-l amenajaţi, iar odată ce începe să meargă de-a buşilea, încercaţi să fiţi cât mai prudenţi. Statisticile dezvăluie următoarele cele mai periculoase obiecte din locuinţă:

1.Obiectele de dimensiuni mici

Nasturii, monedele, agrafele, bateriile şi magneţii se numără printre cele dese cazuri în care copiii ajung la spital. Ai grijă ca toate lucrurile de dimensiuni mici ce pot fi uşor înghiţite să nu se afle în apropierea bebeluşului tău.

2.Cheile

S-ar putea să îl atragă prin culoare dar şi zgomotul pe care îl provoacă. Cu toate acestea, nu îi da niciodată să se joace cu cheile, nici dacă eşti într-un loc public şi nu vrea să stea cuminte. Cheile sunt făcute din alamă şi conţin mici cantităţi de plumb. În plus colţurile cheilor s-ar putea să  îi rănească guriţa.

3.Patul

Evită să îl culci pe paturi fără margini de siguranţă. Se poate rostogoli în orice moment şi cădea jos. Nici măcar dacă doarme nu îl culca pe patul vostru matrimonial sau pe divan. Achiziţionează un pat special pentru copii unde poate fi în siguranţă.

4. Tabletele, telefoanele şi televizoarele.

Evitaţi să expuneţi copiii până la vârsta de 2 ani la ecrane, pentru că ei oricum nu pot înţelege conţinutul educativ pe care acestea îl pot transmitea. Specialiştii spun că acestea le pot afecta vederea, iar telefoanele şi tabletele sunt pline de bacterii care pot provoca boli grave.

5.Obiectele de iluminat

Dacă sunt la înălţime relativ redusă fii sigur că îl vor atrage pe copilul tău şi astfel acesta poate suferi arsuri pentru că are o piele foarte sensibilă. Copilul tău poate sparge obiectele de iluminat, iar astfel accidentele nu pot fi evitate.

6.Şerveţelele umede

Aparent par inofensive, însă bebeluşul tău ar putea să sugă aceste şerveţele deoarece ar putea înghite substanţele chimice existente în ele, iar dacă are dinţişori, poate rupe bucăţi de şerveţel pe care să le înghită.

7.Storurile şi jaluzelele

Sunt printre cele mai periculoare obiecte din casă, din cauza riscului de strangulare.

8.Pungile

Culorile şi foşnetul lor îl vor atrage, iar din neatenţie copilul se poate sufoca.

9.Baloanele

Baloanele din latex se pot mula pe gâtul copilului şi îi pot bloca căile respiratorii.

10.Premergătorul

Mulţi părinţi apelează la acesta pentru a-i ajuta pe micuţi să facă primii paşi sau pur şi simplu pentru că li se pare că permegătorul este un loc sigur pentru puşti. Premergătoarele sunt extrem de periculoare însă dacă lăsaţi copilul fără supraveghere, pentru că s-ar putea rostogoli cu multă uşurinţă.

Foto: goodwp.com

Adaugă comentariu