Acerumen

Cum îi putem ajuta pe copii să învețe să vorbească mai repede

Cum îi putem ajuta pe copii să învețe să vorbească mai repede

Un studiu efectuat în SUA, arată că muzica îi determină pe bebeluși să vorbească mai repede, acest studiu fiind primul de acest fel desfășurat pe copii atât de mici.

Potrivit cercetătorilor de la Washington, muzica contribuie la dezvoltarea cognitivă a bebelușilor.  Studiul a fost efectuat pe un eșantion de 39 de bebeluși de nouă luni. O parte dintre aceștia au participat timp de o lună la 12 sesiuni în laborator, unde împreună cu părinții lor băteau măsura unor cântece pentru copii. Aceste experiențe aveau loc sub conducerea cercetătorilor.

După cele 12 sesiuni, bebelușii au fost supuși unei scanări pentru a vedea care regiune a creierului are o activitate mai intensă atunci când ascultă o serie de sunete muzicale și cuvinte, pe ritmuri uneori alternate. Copiii care au participat la sesiunile de laborator au prezentat cu toții reacții cerebrale mai puternice decât copiii care nu au ascultat muzică, și au arătat că pot detecta mai bine alterările ritmice.

Potrivit studiului, în cazul în care îți dorești ca copilul tău să învețe mai ușor să vorbească, să deprindă mai ușor limbile străine, dar și să învețe să cânte la un instrument muzical, este bine să îi pui muzică și să bateți din palme ritmic.

Foto: activityrocket.com

Adaugă comentariu