Acerumen

Porțiile de mâncare ale copilului în primul an de viață

Porțiile de mâncare ale copilului în primul an de viață

Majoritatea părinților se preocupă de cât de cât de puțin sau cât de mult mănâncă bebelușul lor. Micuții nu pot comunica verbal dacă s-au săturat, respectiv mulți părinți cel mai des se îngrijorează că copilul lor s-ar putea să mănânce prea puțin. În context, pe baza recomandărilor Academiei Americane de Pediatrie, a fost realizat un ghid al porțiilor de mâncare în primul an de viață.

Bebelușii alăptați au nevoie să mănânce o dată la 2-3 ore și, de obicei, consumă cam 90% din stocul de lapte matern în primele 10 minute de alăptare. Bebelușii hrăniți cu formule de lapte praf, de obicei, au nevoie să mănânce o dată la 3-4 ore și de obicei mănâncă 60-90 de mililitri de lapte la o masă.

Porțiile de mâncare la 1-3 luni

Între 1 -3 luni, apetitul alimentar al bebelușului este în continuă creștere, iar cel mic va deveni și mai vocal atunci când va dori să-ți transmită că îi este foame. Până la vârsta de 3 luni va mânca aproximativ 150 de mililitri de lapte de 6-8 ori pe zi. Dacă alăptezi, producția de lapte matern va crește natural.

Porțiile de mâncare la vârsta de 4-6 luni

Între 4-6 luni, cel mic ar putea să înceapă să apuce și să tragă spre el obiectele pe care și le dorește. Pe măsură ce-și perfecționează aceste abilități, la vârsta de 6 luni poți să începi să-i introduci cerealele în dietă. Bebelușul va mânca aproximativ 1-2 linguri de cereale de două ori pe zi. Reține că cerealele reprezintă o gustare și nu ar trebui să înlocuiască laptele, deoarece acesta este principala sursă de nutrienți.

Porțiile de mâncare la vârsta de 6-8 luni

La 6 luni, bebelușul va mânca la o masă aproximativ 180-240 de mililitri de lapte. Asta pe lângă cereale și alte alimente. Un bebeluș nu trebuie să consume niciodată mai mult de 1 litru de lapte pe zi. Dacă pare că are un apetit nesatisfăcut sau că nu mănâncă destul, cere sfatul pediatrului.

Porțiile de mâncare la vârsta de 8-12 luni

Între 8 și 12 luni, bebelușul va începe să consume tot mai multe alimente solide. Încearcă să-i adaptezi dieta astfel încât pe lângă lapte să cuprindă și alimentele recomandate vârstei. Datorită alimentației solide, dependența de lapte ca sursă primară de nutrienți va scădea. Cu toate acestea, laptele este încă important, cel puțin de două ori pe zi, ultima dată înainte de culcare. Bebelușul ar trebui să bea aproximativ 180 de mililitri de lapte la o masă și aproximativ 240 de mililitri înainte de culcare.

 

Informații: totuldespremame.ro

Foto simbol: allwomens.ru

Adaugă comentariu