Acerumen

Atenție maximă la pasta de dinți pentru copii!

Atenție maximă la pasta de dinți pentru copii!

Îi învățăm pe copii că spălatul temeinic pe dinți le va asigura o dantură frumoasă și sănătoasă, însă, recent, Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România a efectuat un studiu care arată că majoritatea pastelor de dinți făcute chipurile pentru copii sunt de fapt contraindicate acestora, potrivit libertatea.ro

59% din tipurile de pastă de dinți de pe piaţă sunt contraindicate copiilor cu vârste până în 6 ani, este una din concluziile studiului realizat de APC România.

În cadrul studiului au fost achiziţionate, din marile structure comerciale, 51 de tipuri de pastă de dinţi pentru bebeluşi/copii produse în Germania, Marea Britanie, Italia, Franța, Bulgaria, Polonia, Suedia, China, Iordania, România, Olanda, Turcia, Spania, SUA, Ungaria și Rusia, care pot fi întâlnite de fapt și în magazine din Republica Moldova.

Atunci când alegeți o pastă de dinți, fiți atent ca în compoziția acestuia să nu se regăsească următoarele substanțe: parabeni/conservanți, fenoxietanol, propilen glicol, glicerină, parfum, Sodium Lauryl Sulfate (SLS), Polietilen glicol (PEG-uri), arome sintetice, materii prime derivate din uleiuri minerale, silicon și dioxan.

Verificați termenul de valabilitate dar și ca produsul să fie sigilat. Evitați să procurați pastă de dinți cu coloranți sintetici, care au fost asociați cu probleme de sănătate cum ar fi ADHD (tulburare hiperkinetică cu deficit de atenție), reacții alergice severe, astm, dureri de cap, greață, oboseală, nervozitate, scăderea capacității de concentrare și chiar diverse forme de cancer.

Foto: plus.google.com

Adaugă comentariu