Acerumen

Cum îngrijim corect ochii și pielea de pe fața bebelușului

Cum îngrijim corect ochii și pielea de pe fața bebelușului

Un nou-născut este sensibil în totalitate, iar acest aspect se observă chiar din primele minute de la apariția sa. Ochii însă reprezintă poate partea cea mai sensibilă a corpului acestuia și necesită o îngrijire atentă.

De cele mai multe ori, bebelușii se trezesc cu ochii „lipiți”. O igienă corectă și eficientă a ochișorilor este absolut obligatorie pentru a preveni bolile oculare. Curățarea ochilor la bebeluș trebuie să aibă loc atât dimineața, după trezire, cât și seara, după ce acesta este îmbăiat.

Curățarea se face cu ajutorul unei comprese sterile înmuiată în ser fiziologic. Întotdeauna folosiți câte două comprese pentru fiecare ochi, una pentru pleoapa superioara, iar cealaltă pentru cea inferioară. Aceasta ajută inclusiv la a evita transmiterea unei eventuale afecțiuni de la ochiul bolnav la cel sănătos.

Pielea feței de asemenea are nevoie de o îngrijire specială. Curățarea acesteia se va face tot cu ajutorul unei comprese sterile înmuiată în ser fiziologic, în fiecare dimineață, după trezire. Seara, pielea se va curăța cu ajutorul loțiunei de spălat. Niciodată nu ștergeți apăsat pielea feței, aceasta trebuie să fie tamponată ușor cu un prosop foarte moale.

Chiar dacă sunteți siguri că ați făcut corect igiena ochilor și a feței, nu uitați de igiena mânuțelor. Atingerea feței cu mâinile murdare va provoca imediat iritații. De aceea, curățați cu prudență de mai multe ori pe zi mânuțele bebelușului, fiind atenți la cutele din palmă, dar și la locurile dintre degețele.

 

Informații: bebelu.ro

Foto simbol: suntmamica.ro

Adaugă comentariu