Acerumen

7 sfaturi pentru igiena intimă la băieței

7 sfaturi pentru igiena intimă la băieței

Igiena intimă la băieței reprezintă o temă controversată, părerile fiind împărțite despre cum trebuie să îngrijim corect zona intimă la băieței. Cu toate acestea, este important să cunoașteți câteva lucruri elementare:

 

  • Băiețeii care nu sunt circumciși au o predispoziție la infecție urinară, mai mare decât cei circumciși, însă o igienă și o îngrijire corespunzătoare scade posibilitatea infecțiilor. În astfel de cazuri este importantă igiena prepuțului. În timp ce unii specialiști recomandă să lăsați prepuțul în pace și să spălați doar ce este extern și vizibil, alți medici redomandă să tracționați prepuțul cu atenție, pentru a spăla zona. Cei care sunt împotriva decalotării afirmă că aceasta este un proces ce se realizează natural. De cealaltă parte, cei care susțin decalotarea, menționează că acest proces trebuie să aibă loc treptat – operațiunea se poate efectua o dată pe săptămână, însă fără forță.

 

  • În cazul în care ești împotriva decalotării, atunci când îl înveți pe cel mic să se spele de unul singur, îl poți lăsa să își retragă prepuțul de unul singur, dacă dorește. În acest mod, băiatul nu îl va retrage dincolo de punctul de disconfort.

 

  • Nu este nevoie ca prepuțul unui copil să fie retras regulat pentru curățare până la sfârșitul pubertății. Abia atunci când ajunge la pubertate, băiatul trebuie să își curețe zona de sub prepuț zilnic.

 

  • Deși pentru unii părinți au devenit indispensabile, șervețelele umede nu sunt obligatorii pentru a șterge zona intimă. Puteți folosi un prosop curat înmuiat în puțină apă călduță pentru a-i curăța zona intimă.

 

  • Tot în cazul bebelușilor, este indicat să nu folosiți șervețele parfumate. Este important însă să schimbați scutecul cât mai des și să aplicați un strat protector de unguent sau loțiune.

 

  • Încearcă să eviți săpunul și să nu îl folosești decât o dată la 4-5 zile,  pentru că deși produsele cosmetice pentru copii sunt mai blânde, conțin substanțe chimice, care, în contact cu pielea pot da reacții alergice.

 

  • După ce speli zona intimă, este indicat să o usuci prin tamponare ușoară cu un prosop, nicidecum nu să o freci cu prosopul.

 

Acordă suficientă atenție îngrijirii intime, pentru că aceasta poate preveni aparția infecțiilor dar și a problemor de tract urinar, precum și a problemelor de fertilitate care pot apărea mai târziu.      

Foto: abiummi.com

Adaugă comentariu