Acerumen

O soluție de nelipsit din casa unei proaspete mămici. Recomandarea mai multor mame active!

O soluție de nelipsit din casa unei proaspete mămici. Recomandarea mai multor mame active!

Aproape fiecare proaspătă mămică se confruntă cu fisuri și ragade mamare, și la sigur cunosc și cum este eritemul fesier la bebeluși, mai ales în perioada asta toridă. Dar este o soluție perfecte pentru aceste probleme nesuferite, care pot face ca alăptarea să fie un proces deloc dureros, iar micuțul să nu sufere din cauza iritațiilor la funduleț. Bepanthen Unguent reprezintă eficiența și siguranța în protejarea pielii împotriva iritațiilor de scutec și a ragadelor mamare. Este un produs bivalent, ce poate fi utilizat atât la bebeluși, cât și la femeile care alăptează.

 

Mai multe mămici au testat pe propria piele, dar și pe pilea bebelușilor lor, acest unguent minune și și-au expus impresiile pe rețelele de socializare. Astfel, bloggerița hellen_monroe a întrebat pe pagina sa de Instagram dacă urmăritoarele sale s-au confruntat cu fisuri dureroase ce apar în zona mamelonară în perioada alăptării sau doar ea a trecut prin așa experiență neplăcută.

Îmi imaginasem perioadele de alăptare ca fiind foarte romantică și visătoare, dar nu a fost tocmai așa. În prima lună de alăptare am avut zile în care credeam că nu mai suport durerile mameloanelor sfărâmate. Mama îmi recomanda să aplic comprese cu gheață, să umblu cu sânii dezgoliți prin casă… Scăparea însă a venit de la Bepanthen unguent pe care până atunci îl utilizam doar pentru protecția fundulețului micuței Celine. L-am aplicat pe sâni ori de câte ori am simțit că este nevoie și în așa fel am scăpat de fisuri, de ragade, pentru că Bepanthen conține provitamina B5 și susține refacerea naturală a pielii, menţinând-o hidratată și catifelată. Da, și să nu uitați să înlăturaţi urmele de unguent înaintea alăptării, e ușor. Recomand, mămicilor!”, a scris Elena.

 

Mihaela, cunoscută în comunitatea mămicilor ca ella.mom, la fel a recomandat Bepanthen din propria experiență de mămică, dar și de farmacistă.

Cunoașteți că sunt medic - farmacist de profesie, așa că pot să le spun sigur părinților care au copii mici, fie că s-au confruntat deja cu problema iritației de scutec, fie că trebuie să ia aminte: multe dintre produsele disponibile pe piaţa farmaceutică din Moldova sunt concepute pentru tratarea eritemului fesier infectat. De aceea, aceste produse conţin substanţe antiseptice şi alte ingredient, care nu sunt potrivite pentru folosirea zilnică pe pielea bebelușului.  Fiți atenți ce produse procurați și ce utilizați! Din practica mea de mămică cu 2 fetițe vă recomand BEPANTHEN unguent, care conține panthenol și lanolină și nu conține coloranţi, conservanţi sau parfum. El protejează pielea prin formarea unei pelicule transparente, care apără împotriva frecării și agenţilor iritanţi, dar în același timp îi permite pielii să respire. Eu îi aplic Emei Bepanthen unguent la fiecare schimbare de scutec, mai ales acum în perioada asta toridă”, a scris mămică.

 

Mămica și bloggerița valeria.fainescu își întreabă urmăritoarele dacă știu despre faptul că bebeluşul poate urina şi de 15 ori pe zi? Ceea ce face ca scutecul să fie schimbat destul de frecvent.

Pielea lui are jumătate din grosimea pielii unui adult. De aceea este important ca întotdeauna să se folosească produse special create pentru pielea gingașă și sensibilă a bebeluşilor, care nu conţin parfumuri, coloranţi, conservanţi sau substanţe antiseptice. Medicii pediatri, moaşele şi specialiştii de prestigiu în dermatologie pediatrică recomandă protejarea pielii bebeluşului prin aplicarea unui unguent delicat la fiecare schimbare a scutecului. Eu folosesc Bepanthen Unguent pentru că el susţine refacerea naturală a pielii și o menține hidratată, moale şi catifelată. De aceea Victorița doarme liniștit, zâmbește și e fericită în fiecare zi”, a menționat Valeria.

 

Tatiana, mămica a două fetițe și cunoscută în comunitatea de mame ca tattocika, a scris pe contul său că primul produs cosmetic pe care l-a procurat pentru mezina sa Cami din prima zi de viață a fost Bepanthen unguent. Ea a menționat că auzise de el mai înainte de la prietenele sale care deja erau mămici și care îl căutau și prin alte țări, dar acum acest unguent este foarte ușor de găsit la farmacie.

Pe acesta îl folosesc și până în prezent. Îl iau cu mine în toate plecările noastre de familie, fie prin țară, fie peste hotare, fie că suntem în ospeție la cineva. Mereu iau în primul rând scutece și acest unguent. Chiar și la maternitate acesta mă ajuta să scap de fisurile de pe sân, mai ales la prima alăptare era unica soluție care mă ajuta cu acea problemă dureroasă.

Și pentru Emi, și pentru Cami, l-am folosit din prima zi. De fiecare dată când schimb scutecul pe unul nou și mai ales înainte de culcare, după ce curăț zona scutecului cu grijă și o usuc complet, aplic un strat subțire de Bepanthen unguent. Și în aceste 8 luni Camelia nu a avut NICIODATĂ iritație de la scutec. Numai așa sunt sigură că pielea Cameliei este întotdeauna protejată, hidratată și moale și nu va face iritații de scutec”, a subliniat mămica.

 

Daniela Culev, mămică, dar și graviduță, a oferit în stories câteva informații despre pregătirea de marele eveniment, nașterea fetiței sale, și ce și-a pus în bagajul pentru maternitate. „Noi deja suntem pe ultima sută de metri înainte de aterizare, de aceea ne pregătim „valiza de călătorie”. Nu, nu pentru o nouă călătorie geografică! Ne pregătim de întâlnirea cu frățiorul lui Marius, care iată-iată se apropie. Pun în bagajul pentru maternitate doar produsele verificate și testate, în care am încredere 100% deja, încă de la nașterea primului copil. Bunăoară Bepanthen unguent este potrivit și pentru mine, și pentru bebeluș. Va fi bine dacă îl voi folosi chiar de la început, din prima zi după naștere. Cu el îmi voi proteja mameloanele de fisuri, numai  așa voi putea avea o alăptare confortabilă, liniștită și în armonie cu bebe. Și tot Bepanthen ne va salva de eventualele iritații de scutec. El este atât de delicat încât poate fi folosit la fiecare schimbare a scutecului pentru a proteja cea mai sensibilă și gingașă piele a bebelușului, chiar și a celor născuţi prematur, deoarece nu conţine parfum, conservanţi, coloranţi sau substanţe antiseptice”, a spus Daniela.

 

NOTĂ: Prin componenta sa activă panthenol (pro-vitamina B5), Bepanthen Unguent acționează din interior și accelerează procesul de refacere a pielii delicate. Prin intermediul lanolinei, acționează din exterior, întărind funcția de barieră naturală protectoare a pielii. Se recomandă folosirea Bepanthen Unguent în ritualul de igienă preventiv, evitându-se astfel apariția eritemului fesier și a ragadelor mamare.

Adaugă comentariu