Ceaiul este interzis bebelușilor. Iată din ce cauză!
- 2018-01-02
- 12541
Noi, adulții, ne delectăm cu o ceașcă de ceai din diverse motive, fie pentru că vrem să bem ceva cald, fie pentru că ne dorim să ne simţim mai bine când suntem bolnavi sau pur şi simplu de sete. Indiferent de motiv, ceaiul este o băutură gustoasă. Ca adulţi putem bea ocazional sau în mod regulat ceai. Însă în ceea ce ține de bebeluș, lucrurile stau total diferit, pentru ei ceaiul fiind interzis.
Cercetările au arătat că oferirea ceaiului copiilor nu este sănătoasă pentru creşterea şi dezvoltarea lor. Mulţi părinţi consideră că ceaiul ajută la vindecarea copiilor care suferă de probleme digestive, cum ar fi reflux gastroesofagian sau chiar colici. De fapt, oferirea unui ceai pe bază de plante este o practică obişnuit, dar din păcate, cercetarea a arătat că ceaiul – indiferent de tip sau aromă – nu este sănătos pentru copii.
Potrivit studiului „Consumul de ceai şi anemia microcitară la copiii mici” – efectuat asupra 122 de copii cu vârstele între 6 şi 12 luni, acei copii care consumau ceaiuri aveau risc semnificativ mai mare să dezvolte anemie microcitară sau anemie însoţită de reducerea dimensiunilor hematiilor. Deoarece ceaiul afectează absorbţia fierului, 32,6% dintre băutorii de ceai au dezvoltat această afecţiune, în comparaţie cu numai 3,5% dintre cei care nu consumau ceai.
De ce au nevoie bebeluşii?
Bebeluşii au nevoie de o cantitate mare de vitamine, minerale şi substanţe nutritive pentru o creştere şi dezvoltare sănătoase. Înainte de împlinirea vârstei de un an, aceste vitamine şi substanţe nutritive esenţiale sunt furnizate de laptele matern sau de formula de lapte. Atunci când sunt pregătiţi pentru diversificarea alimentaţiei, bebeluşii ar trebui să consume fructe, legume şi alte alimente sănătoase, în timp ce o cană de ceai nu oferă cantitatea esenţială de vitamine şi minerale necesare unei creşteri sănătoase.
Dieteticianul Chris Cashin, purtător de cuvânt al Asociaţiei Dietetice Britanice, avertizează că micuţii nu ar trebui să bea ceai, deoarece acest lucru poate interfera cu absorbţia fierului. „Ceaiul conţine compuşi numiţi polifenoli, care se lipesc de fier, ceea ce face mai greu pentru corpul nostru să-l absoarbă”, explică specialistul. Deficienţa de fier cauzează simptome precum oboseală şi letargie şi poate face concentrarea mai dificilă.
Informații: Cartea Bebelușului; totuldespremame.ro
Foto simbol: o-krohe.ru