Acerumen

Cum vede bebelușul și cum îi poți verifica vederea

Cum vede bebelușul și cum îi poți verifica vederea

Un nou-născut nu vede clar, se știe deja. Mai mult chiar, vederea nu-i este foarte clară nici în primele săptămâni de viață. Dar la un moment dat el încep să vadă mai bine, așa că voi, părinții, puteți să vă asigurați din timp că nu are probleme la acest capitol.

Micuțul nu poate vedea bine imediat după ce a venit pe lume. Dar după o săptămână el începe să vadă mai clar lucrurile care sunt situate la 20-30 cm de fața sa. El poate acum să vadă bine chipul mamei în timp ce este hrănit, fapt ce face ca între cei doi să înceapă să se formeze o legătură. Bine este să știi că bebelușii pot vedea lumea colorat încă de la început, chiar dacă în primele luni vederea lor nu este clară.

Poți testa acasă, de preferat în intervalul de vârstă 4-6 săptămâni, vederea bebelușul prin simplu fapt că stai față în față cu el. Mișcă ușor capul și schimbă-ți expresia feței ca să observi dacă și privirea lui se mișcă. După primele trei luni de viață micuțul începe să vadă clar lucrurile din câmpul lui vizual, drept urmare o să vezi că este tot mai atent atunci când privește în jurul lui.

Mai mult, bebelușul începe să vadă culorile în nuanțe diferite și chiar să perceapă adâncimea anumitor obiecte. Dacă în jurul vârstei de 4 luni o să-și descopere mânuțele și o să le privească tot mai curios, după 6 luni va putea să vadă lucrurile din cealaltă parte a camerei.

 

 

Adaugă comentariu