Cum poţi face singură buchetul de mireasă?
- 2017-04-25
- 11018
Deoarece buchetul de mireasă este unul dintre cele mai importante accesorii din ziua nunţii, tinerii căsătoriţi sunt dispuşi să scoată bani grei din buzunare pentru a-l cumpăra. Specialiştii în planning însă, propun reducerea cheltuielilor pe cât posibil şi trecerea la „modul handmade”. Şi asta, pentru ca după ceremonie, mirele şi mireasa să nu se pomenească cu credite la bănci sau împrumuturi. Noi îţi oferim informaţii despre cum să faci singură buchetul de mireasă la tine acasă!
Pentru început, trebuie sa ţii cont de anotimpul în care nunta ta are loc, deoarece este recomandat să foloseşti flori de sezon, cu scopul de a reduce din cheltuieli.
Alege culoarea buchetului în funcţie de anotimp:
Vara – buchetul tău poate conţine orice culoare.
Primavara – este indicat să se folosească un roz pal.
Toamna – poţi încerca diferite nuanţe de crem, portocaliu, roşu sau violet.
Iarna – în acest sezon, ideal este să optezi pentru un buchet alb.
Paşii pe care trebuie să-i urmezi atunci când faci un buchet de mireasă ,,hand made”
1. Dacă eşti o mireasă minionă, foloseşte 25-30 de fire, iar dacă eşti înaltă între 55 şi 60.
2. Cu ajutorul unui cuţit de florărie îndepărtează frunzele nedorite şi spinii.
3. Cât manevrezi şi tai tulpinile, ţine-le sub un jet de apă pentru o mai bună conservare. (Secţionează-le puţin mai lungi decât le doreşti la final).
4. Aranjează florile fir cu fir încercând să păstrezi o formă unitară, bine închegată, solidă.
5. Odată ce toate florile sunt la locul lor, prinde tulpinile cu bandă specială, în două locuri: în partea de sus şi de jos. Lasă-le să se odihnească în apă pentru câteva minute.
6. Taie tulpinile la lungimea dorită.
7. Ia o bucată de panglică sau rafie şi înfăşoară tulpinile, cu o mişcare circulară. Prinde materialul cu un ac ornamental.
8. Pulverizează pe flori un spray special de la florărie ce are menirea să le conserve şi să le dea un aspect fresh, peliculizat şi intens.
9. Achiziţionează un mâner deosebit pentru buchetele de mireasă şi montează-l exact ca pe o teacă. Optează pentru modelele încrustate cu mărgeluţe, cristale, perle sau paiete pentru un plus de efect. De asemenea, poţi să lipeşti câte o perluţă pe petale.
10. Dacă nu îţi place ideea unui mâner, mergi pe varianta unei panglici late, a unei funde şi a unor mici charmuri pe care să le agăţi.
De reţinut:
- Când tai tulpinile fă asta doar sub apă, cu o foarfecă de grădină sau un cuţit special;
- Pănă a doua zi plasează buchetul într-o vază mare, în loc răcoros, umplută pe jumătate cu apă călduţă;
- Nu lăsa în apă frunze sau orice alte materiale ce ar putea degrada calitatea apei şi favoriza dezvoltarea de bacteria;
- Presară în apă puţin zahăr şi picură nişte zeamă de lămâie. ,,Hrana" buchetului trebuie să conţină un amestec de substanţe nutritive, substanţe acide şi substanţe anti-bacteriene.
Foto: www.garbo.ro; www.acasă.ro.