TUTORIAL: Cum să desenezi ceva spectaculos cu ajutorul laptelui

TUTORIAL: Cum să desenezi ceva spectaculos cu ajutorul laptelui

Copiii sunt foarte creativi și iubesc să experimenteze diferite lucruri, uneori mai puțin obișnuite. De exemplu cine s-ar fi gândit, că ar fi posibil să desenezi cu ajutorul laptelui. Iată așa o idee interesantă i-a trecut prin cap unui copil, acesta a încercat această modalitate și ca prin minune i-a ieșit ceva spectaculos.

Vedeți mai jos cum decurge toată activitatea, și încercați și voi să experimentați această tehnică. Cu siguranță copiilor le va fi pe plac!

 

Pentru această activitate, aveți nevoie de:

- lapte;

- coloranți alimentari (de dorit, lichide);

- gel de vase sau săpun lichid;

- bețișoare cu vată;

- un vas din plastic;

- o foaie de hârtie.

Instrucțiuni pentru procesul de lucru:

1. Umpleți vasul pregătit cu lapte.

2. Picurați în vasul cu lapte câte 2 picături de fiecare culoare (din cele pregătite și alese anterior). Cu cât mai multe culori veți folosi, cu atât mai spectaculos va fi rezultatul final.

3. Înmuiați bețișorul cu vată în vasul cu gel pentru vase/săpun lichid.

4. Apoi „plimbați-l” ușor, direct peste petele de culoare din lapte. Atingeți ușor suprafața și nu scufundați prea mult bețișorul. Creați, amestecând culorile așa cum vă place mai mult (vedeți în imaginile de mai jos cum se face). 

5. Dacă desenul de pe suprafața laptelui e așa cum vă place, aplicați foaia de hârtie pentru câteva secunde deasupra amestecului, fără a presa.

6. Puneți foaia de o parte și lăsați-o să se usuce.

 

Foto: ihappymama.ru, babbledabbledo.com

Adaugă comentariu