7 fructe și legume care ar trebui consumate cu coajă, deoarece astfel aduc mai multe beneficii
- 2017-08-03
- 6099
Mai multe fructe și legume ar trebui consumate cu coajă, deoarece aceasta conține o serie de antioxidanți ce luptă cu radicalii liberi și astfel ne protejează de multe boli. În continuare vedeți care sunt aceste fructe și legume.
1. Cartofii
Coaja cartofilor conține foarte mult magneziu, calciu, fier, potasiu, Vitamina B6 și Vitamina C. Specialiștii afirmă că coaja este chiar mai bogată în aceste microelemente decât miezul cartofului.
2. Ceapa
Coaja cepei conține elemente care ajută la reglarea tensiunii arteriale și la diminuarea colesterolului din sânge. Puneți ceapa la fiert cu tot cu coajă, astfel aceste elemente vor ajunge în mâncare, iar la servire aruncați-o.
3. Morcovul
Cei mai mulți nutrienți se conțin în coaja morcovului și în stratul de sub aceasta. Decât să-i curățați mai bine îi spălați bine înainte de consum sau utilizare în mâncare.
4. Roșiile
În coaja de roșii se conține licopenul, care mai ales se formează în timpul fierberii. Acesta previne bolile de inimă și de ochi, reduce colesterolul și întârzie îmbătrânirea.
5. Strugurii roșii
Cantitatea de antioxidanți din coaja strugurilor roșii este mai mare decât în pulpă. Dar îi consumați cu coajă doar dacă aveți siguranța că au fost crescuți fără pesticide,căci anume coaja depozitează cea mai mare parte a acestora.
6. Castraveții
Siliciul se conține din abundență în coaja castraveților, iar acest element ajută la formarea colagenului, care la rândul său este extrem de important pentru piele.
7. Pepenele roșu
Partea albă a cojii acestora conține aminoacizi care contribuie la îmbunătățirea circulației sanguine.
Informații: yve.ro
Foto simbol: biaplant.ro; supereva.ro; garbo.ro